Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Consultori Local compta amb una nova pediatra

El passat mes de juliol un centenar de mares i pares es van unir per exigir que Tiana comptés amb un servei de pediatria adequat a les necessitats actuals del poble. La seva demanda principal buscava recuperar els dos pediatres titulars després de la jubilació de la Dra. Amor, una atenció diària i no dependre del CAP de Montgat.

El col·lectiu va aconseguir una reunió amb l’Ajuntament de Tiana, que va donar suport a les seves demandes i va traslladar la preocupació dels veïns i veïnes a Badalona Serveis Assistencials (BSA), els encarregats de gestionar el consultori local, per buscar una solució.

Durant el mes d’agost, BSA va presentar un pla de millora per la prestació de serveis sanitaris a Tiana durant una reunió amb l’alcaldessa Marta Martorell i la regidora de Benestar Social, Marta Guàrdia. Entre les millores presentades, es troba l’increment del nombre d’hores d’atenció pediàtrica al Consultori Local de Tiana, amb la incorporació d’una segona pediatra, la Dra. Nery Fernández, que està en actiu des del passat dilluns 16 de setembre. Ho explica l’alcaldessa, Marta Martorell:

 

Així doncs, la incorporació de la nova pediatra permetrà oferir assistència sanitària pediàtrica cada dia de la setmana, tal com demanaven els pares i mares, amb 4 matins i 3 tardes. El servei no estarà disponible el dimarts pel matí i els dimecres i divendres per la tarda, però es podrà visitar en cas necessari el CAP de Montgat:

 

Tal com es recull al pla de millora de BSA, la Dra. Nery Fernández atendrà a un total de 400 infants, mentre que la Dra. Angelina García, que fins ara estava sola, se n’encarregarà de 1067. L’alcaldessa explica que a principis de setembre ja es va comunicar per carta el canvi als veïns i veïnes que rebran el servei de la nova doctora:

 

Pel que fa als pares i mares que van iniciar la campanya de recollida de firmes, la Laura Vives explica que estan contents amb la incorporació de la nova pediatra, tot i que necessitaran uns mesos per veure si aquest increment d’hores s’ajusta realment a les necessitats dels tianencs i tianenques:

 

El pla de millora també inclou altres assumptes, com la millora de l’accessibilitat del centre mitjançant un contact-center, que es durà a terme en els pròxims mesos, o la programació de xerrades divulgatives, tal com explica l’alcaldessa:

 

El contact-center buscarà millorar l’accessibilitat telefònica i la programació de visites al centre, a banda d’altres avantatges per millorar la relació entre els veïns i veïnes de Tiana i BSA.