Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Corpus es manté a la Cartoixa

Aquest dijous s’ha celebrat la Festa del Corpus i la Sang de Crist. La Cartoixa de Montalegre és qui manté aquesta tradició religiosa al poble. És per això que, durant el matí de dijous de Corpus, la missa i la processó s’han celebrat d’una manera singular. Si a ciutats com Barcelona s’ha pogut visitar el Claustre de la Catedral, a Tiana s’han obert les portes de la Cartoixa, això sí: per als homes.

En aquesta missa hi ha assistit 12 religiosos: 8 sacerdots i 4 monjos, i també el Mossèn del poble: Joan Ballús. A més, 50 persones, de Tiana i altres poblacions, hi ha participat. Aquest cop, després de la missa, s’ha fet la processó per un dels claustres grans i pel més petit.

 

Tot i que aquesta festivitat ara té poc pes a la vida del poble, anys enrere havia estat una de les més importants. Ho ha recordat l’historiador, Josep Maria Toffoli.

 

Els orígens de la festa del Corpus es situen l’any 1247.

 

La Cartoixa de Montalegre, generalment, obre les seves portes dos cops l’any: el dijous de Corpus i, també, per Sant Bru. Aquest últim és el fundador de l’Ordre cartoixana.