Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El desviament de la carretera de Sant Fost al Parlament

ICV-EUiA ha presentant una proposta perquè el Parlament insti el Govern a “reconèixer la necessitat inajornable de desviar el trànsit de la B-500 fora del casc urbà de Sant Fost de Campsentelles”. Un text que demana que la Generalitat defineixi el traçat “en un termini no superior a sis mesos i sotmetre’l a la consideració de l’Ajuntament”.

La proposta de resolució serà debatuda en la Comissió de Territori del Parlament aproximadament en un mes. En cas que tirés endavant, la partida econòmica pel projecte es destinaria als pressupostos del 2016.

La B-500, que connecta Badalona amb Mollet del Vallès, parteix Sant Fost pel mig. Uns 12.000 vehicles travessen diàriament el poble per aquesta via, 360.000 al mes. A més, es calcula que un miler de vehicles se salten els semàfors amb vermell cada any. S’ha comptabilitzat que el 96% de les infraccions són fetes per conductors de fora del municipi. Entre el 2010 i el 2014 hi ha hagut gairebé 150 accidents en el tram que recorre el poble, 67 dels quals amb ferits.

Per tot això, Ajuntament i veïns s’han unit en una comissió ciutadana. Demanen un pas alternatiu de la B-500, que passi per fora del casc urbà. De moment ja han començat a penjar pancartes de protesta per aquesta carretera.