Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El diumenge es celebra l’acte institucional del 25N a Can Riera

Després de trucar dinou vegades seguides a la seva xicota, en Marc aconsegueix parlar-hi. Camina nerviós i desconfiat. Vol saber on és, què està fent i perquè ha tardat tant a contestar. Està amb algú? L’ha mentit? Té a veure amb aquell noi que va conèixer dissabte passat? L’amic de la Marta? O amb el seu company de pràctiques? Vol saber-ho tot, perquè sempre ho sap tot, de la Laura: Quant pesa, què menja i qui va a la seva classe.

El que en Marc no sap és que a la Laura li agrada estar sola, que prefereix anar al cinema sense ell i que s’angoixa quan li truca dinou vegades seguides.

Aquest és l’argument de “La corda”, una obra de micro teatre que la companyia Tedebat, de l’Associació cultural de Granollers, portarà fins a Tiana aquest diumenge per fer una sessió de teatre-fòrum.

I és que aquest diumenge és 25N i es celebra el dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. A Tiana, com cada any, es celebra l’acte institucional a Can Riera i “La corda” està inclosa dins de les activitats que s’hi realitzaran. L’Eli Tejero, tècnica de l’àrea de servei a les persones, dóna tots els detalls:

 

Segons les dades elaborades pel Ministeri d’Igualtat, actualitzades fins al 21 de novembre del 2018, 44 dones han mort a mans de les seves parelles o exparelles durant l’any 2018. Des del 2003 i fins a l’actualitat, la xifra total és de 972 dones assassinades.

Per evitar que s’arribi fins a aquest punt, existeixen eines a l’abast de la ciutadania com el número de telèfon 016, un servei d’informació i d’assessorament jurídic en matèria de violència de gènere, gratuït i que no deixa rastre.

Si una dona és víctima de violència de gènere, els Mossos d’Esquadra tenen un espai a les comissaries reservat per aquests casos, el Grup d’Atenció a la Víctima. No només reben les denúncies, sinó que fan un seguiment posterior de la víctima. L’Esther, agent de la comissaria de Premià de Mar, explica com funciona:

 

Segons dades de l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere del Consell General del Poder Judicial, els jutjats espanyols van rebre un total de 40.491 denúncies per violència de gènere fins al segon trimestre del 2018. De les 44 víctimes per violència de gènere registrades fins al novembre del 2018, un total de 31 no havien presentat denúncia.