Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Dr. Mascaró acollirà “Tiana per la cultura”, un acte reivindicatiu, solidari i festiu

El passat 11 de novembre, una veïna de Tiana, la Mar Estartús, va fer pública la denúncia que havia rebut pel llançament d’un tomàquet a l’alcaldessa durant el pregó de la Festa Major de Sant Cebrià.

El jutjat d’instrucció número 1 de Mataró havia decretat el sobreseïment provisional del cas per falta de proves i per impossibilitat de determinar que ella fos l’autora dels delictes d’atemptat contra l’autoritat i lesions lleus dels quals se l’acusava.

En aquell moment, el grup de suport a la Mar va avisar que esperaven organitzar un gran acte reivindicatiu i lúdico-festiu per sufragar les despeses d’aquest cas. Finalment, aquest acte es farà el dissabte 18 de desembre:

 

En aquell mateix pregó es va dur a terme una protesta veïnal pel ban que prohibia l’accés durant les nits de Festa Major a tres parcs del municipi, ja que alguns d’ells havien sigut l’epicentre dels actes culturals i lúdics de Tiana. Aquesta defensa de la cultura és, també, l’essència que volen recuperar per l’acte d’aquest dissabte:

 

És per això que aquesta jornada, que durà el nom de “Tiana per la cultura”, es farà al Parc del Dr. Mascaró de dotze del migdia a sis de la tarda:

 

La Mar explica que compten amb el suport de diverses entitats del poble, que s’han adherit al manifest on reivindiquen un poble viu i culturalment actiu:

 

A l’escrit manifesten que Tiana és una vila amb un teixit associatiu i cultural fort, divers i socialment compromès i reclamen a l’administració municipal facilitats per poder seguir dinamitzant la vida municipal i enriquir el poble tot teixint lligams de veïnatge i fent-se seu l’espai públic.

Aquest manifest es llegirà durant l’acte del dissabte, que comptarà amb diferents parlaments, micro obert, actuacions musicals, barra i dinar popular:

 

L’acte no només serà reivindicatiu, lúdic i festiu, sinó que també serà solidari. Estartús explica que els beneficis que s’obtinguin, a part de sufragar les despeses del seu cas, també es destinaran a Tiana Solidària: