Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El llibre de La Marató es presenta amb èxit a Tiana

Escriptors, dibuixants i editors s’han trobat a la Sala Albéniz, aquest dijous, per presentar “1 de cada 4”, el llibre de La Marató que enguany està dedicada a l’ obesitat i la diabetis.

L’acte ha comptat amb la presència de tres dels escriptors dels relats: Antònia Carrer-Pons, Sebastià Bennasar i Jordi Cervera. Acompanyats de l’alcaldessa Esther Pujol i dels dos fundadors de l’editorial tianenca Meteora: Jordi Fernando i Dolors Sàrries, qui ha conduït l’acte. També hi havia el cap en funcions de la unitat endocrina de l’Hospital Germans Trias i Pujol, Dídac Mauricio.

Els autors més solidaris

Entre els participants hi havia tres dels escriptors.  Tots ells s’han mostrat molt contents de participar en aquest projecte. Un d’ells, Jordi Cervera, ens explica com li arriba la proposta i de què tracta el seu relat:

 

Un altre dels participants ha estat el director del Tiana Negra, Sebastià Bennasar. L’escriptor mallorquí també ha volgut explicar de què anava la seva història:

 

Mentrestant, a l’escenari, hi havia dos dels dibuixants del llibre, que anaven fent vinyetes sobre els temes de La Marató. Un d’ells és Lluís Recasens, que durant anys va ser col·laborador de Ràdio Tiana. L’Avi, com se’l coneix popularment, ha explicat com li arriba la proposta i l’orgull que sent de participar-hi:

 

Dídac Mauricio: “cal fer la malaltia visible”

La visió més tècnica i més mèdica l’ha aportat l’endocrí Dídac Mauricio, cap en funcions de l’àrea a l’hospital Germans Trias i Pujol. Defineix les dues malalties com la pandèmia del segle XXI:

 

Comptar amb el suport de La Marató de TV3 serà important per a tots. D’aquesta manera, obesitat i diabetis seran molt més visibles per a tota la població:

 

Al final de l’acte els llibres, signats pels autors allà presents, s’han exhaurit.