Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El mur de l’Antic Camp de Futbol serà el segon escenari del Museu a Cel Obert

Ja està en marxa el següent capítol del Museu a Cel Obert de Tiana: el llarg mur de formigó  de l’Antic Camp de Futbol -també conegut com parc dels Teletubbies- serà el nou escenari d’aquest projecte municipal d’art al carrer. El procediment per triar qui pintarà el mur, aquest cop serà diferent. D’aquí a 3 dies, el 9 de setembre, es publicaran les bases d’una convocatòria pública d’intervencions artístiques. L’artista o grup que el guanyi serà qui plasmarà la seva obra al nou espai. A més, rebrà un premi de 2.500 euros nets, més 1.000 euros més per material.

El concurs serà obert “a qualsevol disciplina que proposi una obra amb valor artístic”, explica el coordinador del Museu, en Josep M. Galceran “Fletxa”:

 

Els 3 artistes que conformaran la meitat del jurat són tianencs: en Jose Santhilari, en Marc Soldevila i el mateix “Fletxa”. El veredicte es donarà a conèixer el 20 de desembre però, a diferència de la primera àrea del Museu, que es va començar a fer realitat el desembre passat, l’artista o artistes guanyadors no començaran a pintar fins a Setmana Santa, explica en “Fletxa”:

 

Un dels aspectes que més satisfà d’aquest conscurs a en Fletxa i la resta d’organitzadors és que serà obert a tot/a artista que vulgui participar-hi, sigui o no de Tiana:

 

En contra del que pugui semblar, en “Fletxa” i la resta de membres del jurat desitgen que es presenti al concurs el màxim possible de candidatures. L’artista tianenc ho té clar: “quanta menys gent vingui més acotats estarem: tandebò es presentin 100 propostes”, afirma. Hi ha temps per fer-ho des d’aquest dissabte 9 fins el 30 de novembre.

Cap a on va el Museu a Cel Obert

L’objectiu del Museu a Cel Obert és seguir creixent l’any vinent i els propers. La idea de l’Ajuntament és anar fent una intervenció d’art al carrer cada any, tant en lloc municipals com privats. Va ser el cas del mur del Camí Dalt d’Alella, que pertany al Casino.

Un dels espais que, tard o d’hora, s’hauria de tornar a pintar, afima en “Fletxa”, és la façana de l’antiga seu de Correus, on ara hi ha la pintura mural que en Màrio Tarragó va fer el 2005 en homenatge a en “Juanitu” Armengol:

 

El Museu a Cel Obert ha estrenat web fa molt poc, que podeu consultar aquí. El pressupost de l’Ajuntament per aquest segon capítol del Museu és de 5.000 euros.