Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Museu a Cel Obert comença la seva aventura el 18 de desembre

El Museu a Cel Obert de Tiana, un projecte de la Regidoria de Cultura que es va conèixer el febrer passat, començarà a ser una realitat d’aquí a poques setmanes: el 18 de desembre. Aquell matí s’inaugurarà oficialment la primera de les obres a l’aire lliure. Serà una pintura mural feta per diversos autors tianencs, pertanyents al col.lectiu Caterva, ha explicat a la Local el coordinador d’aquesta obra col.lectiva, Josep Maria Galceran, en Fletxa.

La intervenció es farà a un dels extrems del mur de més de 80 metres de llarg que hi ha al Camí de Dalt d’Alella, concretament a la part més propera a l’entrada al restaurant Mas Blanc. En parla la regidora de Cultura, Núria Blasco:

 

Entre els artistes locals que pintaran aquest Museu a Cel Obert hi ha Bianca Batlle, Joel Yuste o José Giralt. El 12 de desembre es donarfà el tret de sortida: serà el dia en què alguns d’ells començaran a plasmar la seva obra al mur esmentat.

La primera intervenció s’havia anunciat que es faria a la façana de l’antiga seu de Correus, on ara hi ha una mural d’homenatge a en “Juanito”. La polèmica que aquella decisió va generar aleshores, però, ha fet que la Regidoria hagi decidit començar el Museu a un altre punt del poble. Núria Blasco:

 

L’objectiu del Museu, que es va donar a conèixer oficialment al ple municipal del mes de març,  és fer visible l’art a diferents punts a l’aire lliure de Tiana, mitjançant diverses tècniques, explica en “Fletxa”: pintura mural, “graffiti”, fotografia, escultura o, fins i tot, instal.lacions. Al mateix temps, es vol donar una segona vida a parets en mal estat i/o buides, com el llarg mur de formigó del Camí de Dalt d’Alella.

Caterva i la Regidoria de Cultura seguiran trobant-se periòdicament per tal de seguir perfilant el contingut d’aquest Museu a Cel Obert.