Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Com serà el nou aparcament del centre

El nou aparcament al centre, que permetrà descongestionar de vehicles el nucli de Tiana, tindrà una trentena de places i es farà al carrer Verge del Pilar, molt a prop de la Plaça de la Vila, en un terreny que pertany a la masia Can Cosme. L’avantprojecte ja està fet i l’Ajuntament l’ha consensuat tant amb la Generalitat com amb els propietaris de la masia tianenca. De fet, aquest aparcament ja apareix projectat al projecte Retrobem-nos que es va conèixer el 2013-14.

Per construir l’aparcament, que serà ajardinat, el carrer Verge del Pilar s’eixamplarà cap a l’interior del terreny de la finca, en un tram de diversos metres. Els vehicles hi aparcaran en bateria. N’ha explicat més detalls l’alcaldessa, Ester Pujol:

 

L’alcaldessa ha detallat aquest i altres projectes pendents, a una entrevista a La Local en què ha fet balanç dels dos anys de mandat. També ha parlat dels projectes més importants a fer els dos anys que queden.

El propietari de Can Cosme, en James, ha explicat a La Local detalls dels canvis que hi haurà al carrer i a la finca:

 

Els canvis, que hi haurà amb el nou aparcament, diu, l’amoïnen però es fa al càrrec que és necessari pel poble:

 

L’Ajuntament vol que aquesta obra estigui executada abans d’acabar aquest mandat, la primavera del 2019. També ho estaran, ha assegurat l’alcaldessa, dos projectes més: la reforma del parc del Doctor Mascaró i el nou edifici del Cau que, com ja va explicar La Local, es farà a un terreny municipal al costat de Cals Frares.

En canvi, el projecte que es va proposar fer a la casa de la Delfina (rehabilitar-la per convertir-la en un punt d’informació turística) no es tirarà endavant, tenint en compte que va quedar com a cinquena i última opció al recent procés dels Pressupostos Participatius municipals:

 

Les crítiques que ha rebut aquest procés en haver tingut només una participació del 2,2% són “absurdes” creu Ester Pujol:

 

Pel que fa a les obres del nou edifici del Cau, l’alcaldessa ha assegurat que les obres podrien començar després de l’estiu:

 

Podeu escoltar l’entrevista sencera en aquest mateix web.