Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Pacte Local pel Dret a Decidir continuarà treballant

“El 9-N no s’ha acabat. Continuarem treballant de forma unitària”. Són les declaracions del portaveu del Pacte Local pel Dret a Decidir, Lluís Neira, sobre el futur d’aquest moviment. Tot i que van néixer amb la intenció de fer possible la consulta del 9 de novembre a Tiana, consideren que encara tenen feina. En l’última reunió que han mantingut han decidit continuar endavant.

 

La voluntat del seu portaveu seria la de treballar “fins la independència de Catalunya”. El que defensa aquesta unió d’entitats i partits, però, és el dret a decidir.

Activitats organitzades durant el 9-N
Activitats organitzades durant el 9-N

Tot això podria tenir data de caducitat, segons el propi Neira. Les properes eleccions al Parlament, el 27 de setembre, comportaran una campanya política per part dels diferents partits. El Pacte Local pel Dret a Decidir està format per l’Assemblea Nacional Catalana de Tiana, Òmnium Cultural, Convergència Democràtica de Catalunya, Unió Democràtica de Catalunya, les CUP, Esquerra Republicana, Gent pel Progrés de Tiana, Iniciativa per Catalunya i el PSC. També hi estan implicats altres representants de la societat civil.

 

EL CAS DELS CATALANS-01

I per demostrar que continuen en marxa, aquest cap de setmana preparen una trobada. En aquest cas proposen veure la pel·lícula “El cas dels catalans”, sobre la història del 1714, i fer-ne un debat. Els ponents d’aquesta taula rodona seran els historiadors Joan Ramon Varela, Emili Muñoz i Rafael Burgos.

 

Jordi Millán, nou coordinador de l’ANC

L’Assemblea Nacional Catalana, entitat destacada dins el Pacte, ha escollit un nou coordinador. Jordi Millán substituirà Lluís Neira, fins ara al capdavant de l’ANC.

Neira considera que les entitats necessiten “renovar-se” i sobretot en un moment com aquest, on Catalunya es prepara per unes eleccions vinculades al procés sobiranista. Millán ha estat l’únic candidat per encarregar-se de la coordinació. L’Assembla l’ha escollit aquesta setmana.