Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El pintor Manel Bosch torna a on va començar

Fa uns 50 anys Manel Bosch va exposar una obra seva per primer cop. Ho va fer en una exposició de fotografia i pintura a Tiana. Després d’una llarga carrera, el pintor impressionista de Montgat torna als inicis exposant algunes de les seves obres al Casal.

Manel Bosch és un impressionista de manual: pinta paisatges al natural, amb un entrepà i una copa de vi al costat per mantenir l’energia i la moral altes mentre pinta. Pintar al natural simplement vol dir pintar el paisatge in situ, sense utilitzar fotografies. Ell hi troba un valor afegit i sobretot ho gaudeix.

 

Manel Bosch explicant una anècdota davant un quadre de la platja de Montgat
Manel Bosch explicant una anècdota davant d’un quadre de la platja de Montgat

Els inicis com a pintor de Manel Bosch van ser a la preadolescència: baixava a la platja de Montgat a pintar i possiblement és un dels llocs on ha passat més hores. La Torre de Guaita, els Banys del Carme i l’església són alguns dels seus models preferits. Ens explica el moment concret en que va pintar aquest quadre.

 

A dia d’avui viu a la dreta de l’Eixample, a Barcelona, i evidentment els seus quadres ho reflecteixen. Els colors canvien i algunes pintures s’apropen fins i tot al còmic. Els colors de la ciutat, segons Bosch, ajuden molt.

 

L’exposició de Manel Bosch es podrà visitar durant les properes dues setmanes, de dilluns a diumenge a la sala d’exposicions del Casal.