Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El pla de mobilitat i el “Retrobem-nos” tornen al ple

Com no podia ser d’una altra manera, al ple d’aquest dimarts s’ha tornat a parlar de la mobilitat al poble i del pla “Retrobem-nos”. Ha estat el punt més debatut de la sessió. I és que, a més d’un prec que ha presentat la CUP sobre mobilitat,  Junts per Tiana ha adreçat diverses preguntes a la regidora d’Urbanisme, Núria Garcia relacionades amb la qüestió.

L’agrupació d’electors ha volgut conèixer si s’ha aparcat el model de mobilitat que l’ex-alcalde Ferran Vallespinós va proposar. També volien saber si es deixen de banda projectes que els socialistes han encapçalat, com ara l’obertura del carrer Escalfapé que, segons subratlla Junts, “està inclosa en tots els programes electorals recents del PSC”. La regidora d’Urbanisme ha respost que en aquella època “no hi havia cap pla de mobilitat”:

 

Pel que fa a l’obertura d’Escalfapé, Núria Garcia ha dit que cal fer-ho amb cap perquè les afectacions poden ser importants:

 

Junts també ha demanat per la pacificació del centre, aparcat pel PSC segons aquest grup municipal. La resposta de l’equip de govern ha estat clara: el pla segueix i s’estan proposant alternatives, com la pacificació del carrer Matas, anunciada fa molt poc. Finalment, Junts ha volgut saber quants diners va costar el projecte tècnic i estratègic “Retrobem-nos”. Isaac Salvatierra, portaveu de Junts:

 

Enmig d’un debat en momehnts força tens, l’alcaldessa ha recriminat a Junts que “vostès entenen com volen i el que volen” sobre mobilitat al poble:

 

Ester Pujol ha assegurat que sí que existeix un pla de mobilitat a Tiana, recollit dins el pla de mobilitat de la Diputació de Barcelona. Ha afirmat que es tiraran endavant solucions importants com ara la pacificació del carrer Matas, que, diu Pujol, es farà després de parlar amb veïns i comerciants del poble.

 

“El que per Junts són problemes”, ha dit Ester Pujol, per a l’equip de govern “són reptes”. Per exemple, les solucions conseqüents a l’obertura del poble revolt, a la qual cosa, Salvatierra va replicar: “vostè va admetre els errors del Retrobem-nos”. Entenc que va fracassar”.