Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El ple aprova el pressupost del 2019 amb l’abstenció de l’oposició

El ple ha aprovat de manera inicial els pressupostos per l’any 2019 amb l’abstenció dels grups de l’oposició. Ara, estaran exposats al públic per un període de quinze dies i si no es presenten al·legacions, es donarà llum verda de manera definitiva.

Tots els grups municipals van definir aquests pressupostos com a tècnics, l’aprovació del qual era un tràmit necessari per poder aprofitar l’increment en la despesa. És per això que tan Junts per Tiana com el PSC es van abstenir.

Així i tot, els seus portaveus, Isaac Salvatierra i Albert Sales, van manifestar que aquests pressupostos no permetien veure quin era el projecte de poble d’aquest govern i que esperaven que de cara als del 2020 es mostrés:

 

Sales va comentar l’increment que s’havia produït en les despeses de personal i càrrecs electes, on s’inclou l’augment en les retribucions que es va aprovar al ple del juliol:

 

Salvatierra va afegir que l’abstenció de l’agrupació d’electors estava condicionada a fer uns pressupostos 2020 a mida de cara al novembre:

 

L’alcaldessa Marta Martorell va respondre que el model de poble el presentarien amb el Pla d’Actuació Municipal i que de cara al 2020 treballarien per un pressupost per programes:

 

Juntament amb els pressupostos, el ple també va aprovar l’aplicació del romanent de tresoreria provinent dels pressupostos 2018 per finançar actuacions d’inversió de cara als del 2019. Aquest punt va tenir el vot positiu d’Esquerra, JuntsxCat i PSC i l’abstenció de Junts.

El total del romanent ascendeix a 660.336,49 euros; 167.336,49 d’ells destinats a la reforma de la instal·lació de climatització de la Sala Albéniz que ja es va aprovar al ple del 25 de juliol. La xifra restant, 493.000 euros, aniran destinats a vuit projectes diferents:

Escolta el punt dels pressupostos a l’ivoox de La Local: