Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El ple aprova els preus dels 18 habitatges i places d’aparcament en règim de lloguer dels Vessants II

El ple municipal d’aquest dimarts 1 de març ha aprovat, finalment, els preus dels 18 habitatges i de les 18 places d’aparcament de protecció oficial dels Vessants II que es troben sota règim de lloguer.

Això arriba després que el passat ple del mes de desembre aprovés les bases d’accés a aquests pisos de lloguer. En aquella ocasió no es va incloure aquesta proposta de preus perquè no s’havia arribat a cap acord entre els grups. Ara, però, han aconseguit tirar endavant una proposta de consens després d’un procés de negociació.

Aquesta proposta de preus consisteix en un arrodoniment a la baixa dels valors màxims per m2 útil d’habitatge que corresponen a la zona de Tiana segons es recull a la pàgina d’habitatge de la Generalitat de Catalunya.

Pel que fa als pisos de lloguer, el valor màxim seria de 8,95.-€/m2, mentre que el valor de les places d’aparcament vinculades a aquests habitatges és del 50% d’aquesta quantia, és a dir, uns 4,48.-€/m2. Un cop aplicat l’arrodoniment, el preu acordat quedaria tal com es mostra a les següents taules:

Preus lloguer pisos i places d’aparcament Vessants II de La Local – Ràdio Tiana

Tenint en compte això, cada unitat de convivència haurà de pagar un lloguer anual, si té plaça d’aparcament, de 5.640 euros anuals en el cas més econòmic i de 8.760 en el cas més car.

El regidor d’Urbanisme i Habitatge, Jaume Darbra, va explicar que s’havia aconseguit arribar fins a aquesta proposta després de superar una sèrie d’entrebancs:

 

Els grups de l’oposició es van mostrar satisfets per haver arribat a aquest acord, que es va aprovar per unanimitat, però van criticar que s’hagués trigat tant. La portaveu de Junts per Catalunya Tiana, Montserrat Torres, va demanar més celeritat:

 

En aquesta línia, el portaveu del grup municipal socialista, Albert Sales, va qualificar aquesta tardança com a “mesos perduts”:

 

El portaveu de Junts per Tiana, Isaac Salvatierra, va dir que els tràmits s’haurien d’haver iniciat abans i s’haurien d’haver anticipat als possibles entrebancs:

 

Darbra va defensar que hi ha hagut un endarreriment “mínim” i que han hagut d’estar pendents de la llicència de primera ocupació, que no es va concedir fins a aquest 2 de febrer:

 

Per acabar, l’alcaldessa Marta Martorell va voler aclarir que la gestió pública de l’habitatge era més complicada que la privada:

 

Recordem que l’any 2018 es va aprovar una permuta amb la Cooperativa Fem Ciutat on l’Ajuntament de Tiana transferia a la cooperativa la propietat de les parcel·les UZ14, UZ15, UZ17 i UZ18 del Pla parcial Els Vessants II. A canvi, la cooperativa s’obligava a lliurar a l’Ajuntament la propietat de 18 habitatges i 18 places d’aparcament a construir en règim de protecció oficial.