Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El ple no aprova la petició de Junts d’un bus directe a Barcelona

Junts per Tiana ha presentat al ple d’aquest mes una moció per demanar una línia d’autobús directa amb Barcelona però no ha ha estat aprovada: Junts, el PDCat i la CUP hi han votatafavor però la resta de grups (PSC, ERC i PP), en contra.

A la moció, Junts posen com a exemple el bus directe que ja existeix a Alella i que redueix, en més d’una hora, el trajecte directe fins a Barcelona. De la mateixa manera també s’ha demanat una revisió de la connexió amb l’estació de Montgat i la del metro de Badalona. En aquest cas, diu la moció, per aconseguir una millor sincronització horària entre transports.

Isaac Salvatierra, portaveu de Junts, ha dit que cal definir una estratègia local per desincentivar l’ús del cotxe privat, especialment tenint en compte els alts nivels de contaminació a Barcelona:

 

Salvatierra ha criticat el projecte del futur carril bici Tiana-Montgat: “abans necessitem un accés directe amb BCN que ara mateix no funciona”, ha dit el portaveu de Junts.

La regidora de Mobilitat, Núria Garcia, ha explicat, en aquest sentit, els avantatges de formar part de l’Àrea Metropolitana. També ha dit que amb l’Ajuntament de Montgat cal posar-se d’acord, no exigir-los res.

 

Garcia ha criticat que a la moció de Junts “s’hi barregen moltes coses”. Per exemple, que es critiqui que el bus nocturn corri molt, ha dit. Sí que ha anuncit, en canvi, que la parada final del bus nocturn N-9 canviarà d’ubicació a Tiana:

 

Ha afegit que cal centrar-se en els diferents objectius de mobilitat que es volen per Tiana, amb reptes concrets.

Olga Rué ha dit que donen el sí a aquesta moció perquè s’ha de planificar el que vindrà pel que fa a mobilitat en el futur i cal obrir el debat, ha dit:

 

Diego Parra, del PP, ha expressat el seu desig que els ciutadans comencin a deixar el cotxe a casa i fer servir més el transport públic:

 

Parra està d’acord en la part de la moció que demana connexió directa amb Can Ruti. També ha dit que La Virreina no pot connectar directament, de nit, amb Barcelona.

La CUP, per la seva banda, ha dit que estan d’acord en començar aquest debat.

Ester Pujol ha recordat que Alella, tot  tenir bus directe a Barcelona, té un problema gran per aparcar al Masnou, on han de pagar. L’alcaldessa ha recordat les seves propostes electorals en aquesta matèria:

 

Ester Pujol ha dit que estan treballant per poder anar directament en bus de Tiana fins a Can Ruti.

Actualment la connexió Tiana-Barcelona, diu la moció de Junts, és d’entre 1h a 1h 50min, quan amb un autobús directe es podria arribar en una mitja hora.

Una de les altres mancances que posa de manifest Junts és el servei d’autobús nocturn que té Tiana. Posa d’exemple la franja entre les 22.20h  les 23.30h, on no hi ha cap bus que connecti Montgat amb Tiana ni al revés.