Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El ple aprova l’arrendament de l’antiga Vinya d’en Frutus per destinar-lo al conreu de vinya

El ple municipal del mes de juliol ha aprovat la proposta d’arrendament d’un terreny de titularitat municipal, l’antiga Vinya d’en Frutus, per tirar endavant el Pla de Recuperació de la Vinya que l’Ajuntament de Tiana va anunciar la setmana passada.

La finalitat d’aquest arrendament és que es destini al conreu de vinya per a la recuperació i posterior comercialització de vi procedent de varietats de la DO d’Alella. A més, l’arrendatari haurà de cedir 300 ampolles de vi a l’any a l’Ajuntament, que tindrà una marca pròpia de vi de la Vinya d’en Frutus.

Tal com va explicar l’alcalde, Isaac Salvatierra, amb aquest pla es vol potenciar des del consistori la vinya com a motor econòmic i ecològic:

 

Abans d’iniciar el debat, el regidor Jaume Darbra, d’Esquerra Tiana, va demanar que es retirés el punt perquè el dia de la informativa no comptaven amb tota la informació:

 

Salvatierra, però, va dir que la informació ja estava disponible, i que en el document al qual es referien només es va fer una petita esmena tècnica:

 

Així doncs, el punt es va sotmetre a votació i va comptar amb els vots positius de Junts per Tiana, JuntsxCat i PSC, la negativa d’ERC i l’abstenció de la regidora Marta Guàrdia. Darbra va argumentar que, pel seu grup municipal, un contracte de 40 anys + prorrogues de 10 anys fins arribar a 80 era massa temps. A més, va dir que no els quedava clar com seria el contracte i creien que hi havia “defectes molt greus”:

 

Per la seva banda, l’alcalde va defensar el projecte i va dir que era una iniciativa “pionera” que entenia que podia generar reticències:

 

El regidor del PSC, Albert Sales, va afegir que aquesta aposta de l’ajuntament requerirà que l’adjudicatari hagi de fer una inversió important en aquest projecte:

 

El terreny, de titularitat municipal, actualment en desús i d’una extensió de 28.499 m2, està a tocar del camí de la Virreina, just a sobre de la Granja Duaso i la Casa Alta.