Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El ple aprova l’ordenança que regularà el trànsit al centre

El ple municipal ha aprovat, de forma inicial, l’ordenança que regularà el trànsit al centre de Tiana. Ha estat amb els 7 vots a favor, del PSC, ERC i PP i amb els 6 en contra de CiU i Gent. Aquest pla prohibirà l’accés als carrers més cèntrics a tots els vehicles de motor, entre les 11 del matí i les 17h de la tarda els dies feiners i entre les 11 del matí i les 20h del vespre els caps de setmana i dies festius. Veïns, comerciants i vehicles de servei o emergència, però, en seran una excepció i hi podran accedir sobre rodes. A més, la velocitat de circulació serà a 10 quilòmetres per hora com a màxim. Segons la ordenança, el “Retrobem-nos” pretén convertir aquests carrers en un espai de relació social, on sempre hi tindrà prioritat el vianant.  Ho ha explicat l’alcaldessa, Esther Pujol.

 

El seu soci de govern i portaveu d’ERC, Jordi Gost, ha defensat que la pacificació millorarà la qualitat de vida dels veïns i veïnes del centre. Ha criticat, a més, que grups com el de Gent hi hagin votat en contra.

 

Uns dels regidors que ha dubtat fins al final la seva posició ha estat el del Partit Popular, Manuel Gonzalo. Finalment, hi ha votat a favor. Creu que regular la velocitat a aquests carrers és necessari. El popular ha demanat, però, que es tingui en compte les inquietuds dels afectats.

 

Els altres grups de l’oposició han insistit que el que convé a Tiana és una altra actuació: l’obertura del Passeig de la Vilesa. Aquesta seria la primera intervenció que necessitaria el municipi, abans de la pacificació. Ho han dit els portaveus de CiU, Enric Nolis i de Gent pel Progrés de Tiana, Joan Pau Hernández.

 

 

Aquesta ordenança s’ha aprovat de forma inicial. Això vol dir que ara s’exposarà públicament durant un mes. 30 dies durant els quals es podran presentar al·legacions o  reclamacions.