Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El ple aprova per unanimitat una moció que reclama a Salut la construcció d’un CAP a Tiana

El ple d’aquest dimarts 6 de juliol ha aprovat per unanimitat la moció presentada pel grup municipal del PSC que reclamava al Departament de Salut la construcció d’un nou equipament per acollir un centre d’atenció primària (CAP) a Tiana que millori les prestacions del Consultori Local actual.

En el text de la moció s’argumenta que, tot i que Tiana ja té 9.121 habitants, manté un servei de fa 20 anys i que, tot i que la vila està en continu creixement, “no solament no creixen els serveis sanitaris sinó que s’ha reduït l’atenció exponencialment durant la crisi sanitària”.

És per això que asseguren que cal disposar d’un sistema d’atenció sanitària “que permeti i aporti a la nostra vila i a les persones que hi vivim, equitat, qualitat i accés adequat a les necessitats de la ciutadania”.

Per aconseguir-ho, l’acord demana, entre altres punts, que el Departament de Salut destini una partida en els propers pressupostos de la Generalitat per la construcció d’un nou equipament en terrenys de propietat municipal i manifesta el compromís de l’Ajuntament en liderar i treballar “per buscar una solució perquè els tianencs i tianenques disposin d’un CAP d’acord amb les necessitats actuals del municipi”.

La moció va incloure algunes esmenes, entre les quals reclamar a l’Ajuntament de Badalona que els alcaldes i alcaldesses dels municipis en els quals Badalona Serveis Assistencials (BSA) dona servei, com és el cas de Tiana, tinguin una representació al Consell d’Administració d’aquesta organització sanitària pública per garantir un millor servei a la ciutadania d’aquests municipis.

Els socialistes de Tiana van presentar dues mocions més, que també es van aprovar, una per demanar la participació com a Ajuntament de la Conferència sobre el Futur d’Europa en el món local i una altra per instar al Govern que pacti amb el consistori un calendari immediat de pagament del deute ciutadà acumulat per la Generalitat amb el municipi de Tiana.