Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El ple aprova congelar l’IBI mensual que paguen els veïns de lloguer protegit de Can Gaietà

El ple d’aquest dimarts ha aprovat declarar d’especial interès o utilitat municipal -en concórrer circumstàncies especials que així ho ustifiquen- els pisos de protecció oficial del carrer Can Gaietà, 36.

Això tindrà un efecte directe en un tema força important: significarà la congelació de l’import que, cada llogater, paga mensualment en concepte d’IBI (Impost de Béns Immobles). Ara mateix aquesta quantitat és de 180 euros l’any o, el que és el mateix, 15 euros al mes.

El punt s’ha aprovat amb l’abstenció de la CUP i el sí de la resta de formacions. La CUP no està d’acord en què el contracte sigui mig públic i mig privat. Àlex Rosa, és el seu portaveu:

 

El regidor d’Hisenda, Ricard Fabra, li ha contestat que cal tenir present que són vivendes de protecció oficial, tot i que queda oberta la posibilitat que, a la llarga, sigui pública tota la gestió d’aquests pisos:

 

Els pisos de Can Gaietà són de lloguer protegit i n’és concessionària, i propietària, l’empresa Visorén Renta SAU. La declaració que s’ha aprovat al ple d’aquest dimarts tindrà efecte retroactiu, ja que produirà efectes des de l’1 de gener del 2015, per tal que sigui aplicada una bonificació del 95% de l’IBI en aquella finca.

Els pisos de Can Gaietà, com recordaran, es van lliurar als seus titulars el desembre del 2013, és a dir, ara fa 3 anys i mig. Després de 6 anys d’espera, però, algunes persones a qui se’ls va lliurar algun d’aquests pisos, van renunciar-hi per motius diversos. Actualment, hi viuen 54 famílies i 98 persones hi estan empadronades.

No tot ha estat fàcil per a les persones que hi viuen. Fa uns mesos, a La Local ens fèiem ressò de nombroses queixes veïnals per comportament incívic d’algunes de les persones que habiten en aquests pisos: veïns i veïnes es queixaven de sorolls a deshores, de brutícia o de robatoris de roba i altres objectes en espais comuns.

També s’han conegut queixes d’aquest veïnat per la mala qualitat de bona part del material amb què estan construïts aquests edificis. El responsable n’és Visorén però aquesta empresa mai ha volgut fer públic, almenys a aquest mitjà de comunicació, cap comentari al respecte.