Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El ple debat si es penja l’estelada a l’Ajuntament

La CUP presentarà, al ple municipal d’aquest vespre, una moció per la via d’urgència on  proposarà que l’Ajuntament es pronuncii en contra de la detenció, divendres, passat, de l’alcaldessa de Berga.

Tenint en compte les posicions divergents entre les formacions polítiques tianenques respecte a penjar o no l’estelada a l’Ajuntament, un dels punts de la moció que, sens dubte, generarà més debat és el cinquè. I és que s’hi demana “establir com a protocol d’aquest Ajuntament que d’ara endavant, fins que culmini el procés independentista, l’estelada onegi al balcó de l’Ajuntament com a mesura de protesta cada vegada que hi hagi un atac a la democràcia amb accions judicials contra els càrrecs electes que defensen i lluiten pel procés d’independència.”

Al text també es demana “exigir al Departament d’Interior que prevegi un protocol d’actuació que no permeti que els Mossos d’Esquadra actuïn com si fossin la Guàrdia Civil”.

La moció, a més, constata i rebutja “la persecució política i judicial orquestrada de l’Estat espanyol contra l’independentisme català, que ara mateix es manifesta a través de querelles i denúncies, però que s’intensificarà a mesura que el poble català avancem decididament cap a la República Catalana”, diu el text.

La moció per via d’urgència es debatrà añl final del ple, just abans del punt 9 que són els Precs i Preguntes.

 

Aquest és el text íntegre de la moció:

MOCIÓ DE LA CUP – TIANA EN SUPORT A L’ALCALDESSA DE BERGA, MONTSE VENTURÓS

Atès que el proppassat 4 de novembre, l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, investigada per no haver fet cas a l’ordre de la Junta Electoral, que requeria  despenjar l’estelada de l’edifici consistorial durant la celebració de les eleccions catalanes del 27 de setembre i de les espanyoles del 20 de desembre, i per no acatar el requeriment dels tribunals polítics espanyols d’anar a declarar, va ser  detinguda pels Mossos d’Esquadra a casa seva a quarts de 8 del matí.

Atès que des del consistori berguedà es recorda que la decisió de fer cas omís als requeriments de la Junta Electoral Central de retirar l’estelada del balcó de l’Ajuntament de Berga responia també a la mateixa voluntat popular ja que es tracta d’un acord aprovat per Ple en data de 6 de setembre de 2012.

Atès que en aquest Ple es va aprovar la moció presentada per l’Assemblea Nacional de Catalunya de Berga (ANC Berga) en la que el consistori berguedà s’adheria a la campanya ‘Penja-la i no la despengis fins a la independència’, consistent en la col·locació de banderes estelades als balcons i edificis de Berga i en la col·locació de manera permanent de la bandera estelada en llocs públics i visibles de Berga, entre ells al pal central de la façana de l’edifici de l’Ajuntament de Berga.

Davant d’aquests fets, proposem al Ple de l’Ajuntament de Tiana l’adopció dels següents acords:

  1. Reclamar l’arxiu immediat de la causa oberta contra l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, per haver penjat una estelada a l’edifici de l’Ajuntament, com a mostra de la voluntat de llibertat de la ciutat de Berga.

  2. Exigir al Departament d’Interior, que prevegi un protocol d’actuació que no permeti que els Mossos d’Esquadra actuïn com si fossin la Guàrdia Civil. Cal tenir en compte que amb un Partit Popular que renova govern a l’Estat Espanyol, casos com el de Montse Venturós es poden repetir amb la resta de casos oberts, i els que es poden obrir, amb els càrrecs electes de Catalunya.

  3. Constatar i rebutjar la persecució política i judicial orquestrada de l’Estat espanyol contra l’independentisme català, que ara mateix es manifesta a través de querelles i denúncies, però que s’intensificarà a mesura que el poble català avancem decididament cap a la República Catalana.

  4. Reafirmar que els tribunals polítics espanyols no tenen legitimitat per vulnerar la voluntat democràtica del nostre poble. Per aquesta raó, els càrrecs electes, institucions i població ens hem de mantenir ferms i coherents en defensa de la democràcia.

  5. Expressar el suport a l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i expressar el rebuig a la repressió.

  6. Establir com a protocol d’aquest Ajuntament que d’ara endavant, fins que culmini el procés independentista, l’estelada onegi al balcó de l’Ajuntament com a mesura de protesta cada vegada que hi hagi un atac a la democràcia amb accions judicials contra els càrrecs electes que defensen i lluiten pel procés d’independència.

  7. Traslladar aquests acords a l’Alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i a la resta del govern de Berga, al Departament d’Interior i al Govern de la Generalitat de Catalunya, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i al Jutjat d’Instrucció número 1 de Berga.

Àlex Rosa i Gandia

Portaveu del Grup Municipal CUP – PA

Tiana, 7 de novembre de 2016