Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El ple ratifica l’aplicació del 20% del superàvit del 2019 per a despeses ocasionades per la Covid-19

El ple extraordinari convocat per aquest dimarts 21 de juliol va aconseguir aprovar per unanimitat totes les propostes que es van pujar. A part de la contractació d’un interventor per a la Residència, també es va ratificar l’aplicació del superàvit pressupostari del 2019 per a despeses ocasionades per la Covid-19 i per mesures en matèria d’energia verda.

Tenint en compte que el superàvit del 2019 és de 813.924 euros, tal com recull la proposta d’acord, un 20% d’aquesta xifra, uns 162.783 euros, es dedicarà a les partides pressupostàries incloses dins de la política de despesa de serveis socials i promoció social.

Aquestes partides són les destinades a les retribucions del futur interventor/a i al personal de serveis socials; la compra de béns i serveis com la desinfecció d’edificis municipals, els subministraments relacionats amb la Covid-19 com mascaretes, gels, mampares o tests o la prestació dels serveis de la Fundació Vella Terra; i els ajuts socials a l’habitatge.

Pel que fa a les mesures en matèria d’energia, l’aplicació del superàvit serà del 7%, és a dir, uns 56.974 euros dels 813.924 totals. En aquest cas, les partides pressupostàries que es beneficiaran seran les destinades a l’adquisició d’un vehicle elèctric per la policia local, els complements d’adaptació del vehicle i els punts de recàrrega.

Ajuts curs 2020-2021

Els dos últims punts del ple extraordinari tractaven sobre l’aprovació de les bases reguladores pels ajuts escolars i per les activitats extraescolars de cara al curs 2020-2021, que, com els punts anteriors, es van aprovar per unanimitat.

Tal com van explicar l’alcaldessa i el regidor d’Esports, Albert Sales, les bases s’han modificat per adaptar-se a les circumstàncies actuals de la crisi provocada per la Covid-19.

Els ajuts escolars engloben diferents topologies: per l’escolarització i el servei de menjador de primer cicle d’educació infantil; per diferents conceptes d’escolarització com material escolar, ajuts per a llibres i sortides escolars; per l’escolarització de secundària i pel servei de menjador de segon cicle d’educació infantil i primària.