Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El ple rebutja l’aplicació a Catalunya del 155

Un ple municipal extraordinari i urgent ha aprovat aquest dijous demanar que s’aturi la suspensió de l’autonomia de Catalunya, a través de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució. La moció que ho demana, presentada pel PDeCat, Junts, ERC i la CUP, ha estat aprovada amb 12 vots a favor, és a dir, de tots els grups municipals excepte el PP (tot i que el PSC amb restriccions). No s’ha conegut el vot dels populars ja que el seu regidor, Diego Parra, no ha pogut assitir al ple per motius personals.

El PSC també ha votat a favor d’aturar l’aplicació del 155 però especificant que està en contra del 1r paràgraf de la moció, que manifesta el suport al govern català i al Parlament “per fer efectiu el mandat popular del passat 1-O en els termes que estableixen les lleis del referèndum i de transitorietat jurídica.”.

La moció aprovada insta el Govern espanyol, el PP, el PSOE i Ciudadanos a “aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya que ja estan portant a terme i que volen” diu el text “reblar amb l’aplicació de l’article 155.”

També condemna “la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l’Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes”

El ple s’ha convocat de forma urgent aquest dimarts després que dilluns passat els grups sobiranistes de l’oposició demanessin, amb un escrit entrat al Registre municipal, que se celebrés, amb l’objctiu que una moció pugui rebutjar l’aplicació del 155.

La portaveu d’ERC, Marta Guàrdia, ha dit que no és el sector independentista qui no vol diàleg ni qui ha fet detencions de líders ni amenaces. També ha dit que la independència “no sols és justa sinó que s’ha convertit en una necessitat” i ha avisat el poble que “ens caldrà resistir”:

 

Àlex Rosa, de la CUP, ha estat, de nou, molt contundent amb el PSC de Tiana. Ha criticat “l’ús partidista” per part dels socialistes del canal de comunicació de l’Ajuntament, així com l’hora, les 11 del matí, en què l’alcaldessa ha convocat aquest ple ja que, ha dit, molts dels regidors treballen pel matí. Per al portaveu de la CUP, el 155 és l’article del PP i Ciutadans. També ha estat dur amb el PSC:

 

Olga Rué, portaveu del PDeCat-DC, ha tornat a dir que és greu que el Govern espanyol aplicarà el 155 “en la seva versió més dura”. Per això, ha dit, s’acosten temps difícils i caldrà “sortir de nou pacíficament als carrers”. El suport del PSOE i Ciudadanos al PP en l’aplicació del 155 l’ha qualificat de “vergonyant”:

 

El portaveu de Junts, Isaac Salvatierra, ha qualificat l’imminent aplicació del 155 de “cop d’estat encobert”. Ha criticat que el Govern espanyol no hagi acceptat en tot aquest temps que hi hagi una mediació i, en camnvim hagi respost a la sol.licitud de diàleg amb repressió i violència. Ha volgut, també, remarcar la diferent posició que té el PSC de Tiana de la del grup municipal dels socialistes:

 

Núria Blasco, portaveu del PSC, ha explicat per què voten peruè no s’apliqui el 155, una parta de la moció, però, també quines són les raons per les quals estan encontra del 1er paràgraf  d’aquesta:

 

Blasco ha explicat que el ple s’ha convocat a les 11h perquè era impossible fer-lo un altre dia o una altra hora. També ha dit que els agradaria que el Govern català convoqui de forma imediata eleccions al Parlament “per sortir de l’atzucac polític que vivim i de la paràlisi parlamentària que pateix la nostra institució legislativa”.

La sala de plens ha tornat a omplir-se amb desenes de tianencs i tianenques. Algunes persones, fins i tot, han hagut de seguir la sessió a peu dret.

ESCOLTEU EL PLE SENCER EN AQUESTA MATEIXA NOTÍCIA