Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El ple vol fer definitiva l’ordenança de regulació del trànsit al centre

El ple d’aquest mes de juny també parlarà de la pacificació. Els grups del consistori tornaran a votar sobre l’ordenança reguladora del trànsit als carrers del centre. Després que hagi finalitzat el període d’exposició pública, durant el qual es podien presentar al·legacions, el govern torna a posar el tema damunt la taula. Ho ha explicat el portaveu del PSC, Héctor González.

Còpia de DSC05826

 

A més, la pròpia alcaldessa, en declaracions a Ràdio Tiana, ha confirmat que buscarà el suport de l’oposició per tirar endavant la reducció del trànsit al centre. González hi ha insistit.

 

De moment, només està clar el suport d’un d’aquests grups: el del Partit Popular. Al mes d’abril, després d’assegurar no tenir clara la posició, va votar-hi a favor. Manuel Gonzalo.

 

El portaveu de Gent Pel Progrés de Tiana ha assegurat que no hi ha hagut cap tipus d’apropament amb el govern, per aquest tema. Joan Pau Hernández.

 

Des de Convergència i Unió, Enric Nolis, parla d’una altra prioritat urbanística pel poble: l’obertura del Passeig de la Vilesa.

 

L’ordenança reguladora del trànsit

Aquesta ordenança és el que l’Ajuntament necessita per poder tirar endavant el Retrobem-nos: el projecte de reducció del trànsit al centre. És un pla que prohibirà l’accés, als carrers més cèntrics (Sant Cebrià, Lola Anglada, Centre i accés al carrer Sant Domenèch), a tots els vehicles de motor. Això s’aconseguiria fer amb uns horaris: no s’hi podria circular entre les 11 del matí i les 17h de la tarda, els dies feiners, i entre les 11 del matí i les 20h del vespre els caps de setmana i dies festius. Això sí: veïns, comerciants i vehicles de servei o emergència en seran una excepció.

La velocitat de circulació serà a 10 quilòmetres per hora i els aparcaments del centre es convertiran en exprés: per estacionar 15, 30 o 45 minuts. Els veïns, però, hi podran aparcar durant les nits: fins l’hora de càrrega i descàrrega dels comerços.

 

La transmissió del ple

Ràdio Tiana transmetrà en directe el ple municipal. Abans que comenci, podrem escoltar una prèvia de l’ordre del dia amb les diferents entrevistes als portaveus dels grups (19.30h). Finalment, escoltarem el resum d’aquesta sessió ordinària. Unes notícies que al llarg de la setmana es podran consultar a lalocaltiana.cat.