Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El PP denuncia que el clima “d’hostilitat” no els permet fer cap acte a Tiana

El portaveu del grup municipal del PP a Tiana, Diego Parra, assegura que a Catalunya, “i també a Tiana”, remarca, hi ha un clima d’hostilitat tan agut cap al seu partit que “no hi ha condicions de seguretat suficients” per poder fer un míting “relaxat i proper a la gent” al poble. Per això, ha explicat a La Local, no faran cap acte de campanya “ni a Tiana ni a Montgat”, i molt pocs al Maresme.

El portaveu del PP local diu que la intenció del seu partit era poder portar Xavier Garcia-Albiol a Tiana durant aquesta campanya electoral. Però tenint en compte els aldarulls que hi va haver -i, remarca Parra, “amenaces”- arran de la recent visita d’Albiol a Mataró, El PP ha decidit no fer cap acte, ni amb Albiol ni sense, a Tiana. I és que tant des de l’executiva del partit com des de la Policia, els obliguen a que als mítings hi hagi presència dels Mossos d’Esquadra, fet que no quadra amb el tipus d’acte “proper a la gent” assenyala Parra, que volen fer.

Actes de campanya aigualits

No és l’únic fet atípic d’aquesta campanya electoral, que està sent força aigualida a Tiana: dos dels pocs actes que hi ha hagut fins ara, han passat gairebé desapercebuts, ja que tots dos van tenir lloc durant el Tast. El primer va ser la visita del socialista Carles Martí, cap de llista al Senat per Barcelona, divendres passat, que va coincidir amb el pregó del Tast.

Ester Pujol i Carles Martí, aquest divendres, poc abans del pregó del Tast
Ester Pujol i Carles Martí, aquest divendres a Tiana, poc abans del pregó del Tast

El segon va ser l’acte de campanya que va fer En Comú Podem, als jardins Lola Anglada, diumenge a la tarda, gairebé en paral.lel a la fira gastronòmica. Potser per això, l’assistència de públic va ser força baixa.

Un moment de l'acte electoral d'aquest diumege a Tiana d'En Comú Podem
Un moment de l’acte electoral d’aquest diumege a Tiana d’En Comú Podem

La resta de formacions segueixen en mode auster pel que fa a la campanya electoral. Tot i això, i malgrat que al passat ple es va aprovar una moció perquè la campanya fos el màxim d’austera (que incloïa un punt en què els partits es comprometien a no penjar propaganda electoral en espais públics), ERC i Convergència han penjat algunes pancartes al poble, a més d’En Comú Podem que no té representació municipal.

Els convergents, d’altra banda, faran un únic acte de campanya, aquest divendres a Tiana, en què intervendrà la consellera d’Educació, Meritxell Ruiz.