Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El procés independentista i la campanya electoral, teló de fons dels actes de la Diada a Tiana

Diada significativa aquest 11 de setembre a Tiana: al igual que a moltes altres poblacions catalanes, el procés independentista engegat a Catalunya i, sobretot, el fet d’estar ja en plena campanya electoral pel 27-S han marcat els actes d’aquesta Diada.

Amb la campanya electoral engegada, l’Ajuntament ha decidit no fer aquest any un acte institucional a la sala de plens. L’únic acte d’aquest tipus, doncs, ha estat la ofrena floral al monument a Rafael Casanova que ha congregat els integrants del Pacte Local Pel Dret a Decidir. A més dels regidors i regidores de l’equip de govern també hi eren presents els tres de Convergència i Demòcrates i els dos de Junts per Tiana. Ha destacat l’absència del regidor de la CUP i, com l’any passat, del representant del PP.

L’alcaldessa Ester Pujol, ha assegurat sentir-se “satisfeta” pel to unitari de l’acte, ja que darrera, ha dit, s’ha treballat molt perquè així fos:

 

Per a la recentment creada Àrea de Transició Nacional municipal, aquesta era una primera prova de foc. El seu regidor responsable, Ricard Fabra, s’ha mostrat molt satisfet pel fet que l’estelada onegi ja a Tiana i ha dit que “la voluntat és que quedi penjada ja per sempre”.

 

Per la seva banda, la portaveu del grup municipal de Convergència, Olga Rué, s’ha mostrat convençuda que l’estelada, a Tiana, “s’hi ha de quedar indefinidament”. Rué ha criticat el fet que encara “hi hagi pors” a l’hora d’hissar aquesta bandera:

 

Isaac Salvatierra, portaveu de Junts per Tiana, pensa que si es té en compte el resultat de les darreres eleccions municipals i de la consulta del 9-N, “hissar una estelada a Tiana hauria de ser més senzill”:

 

Els tres actes han aconseguit esquivar la pluja, que ha amenaçat a primera hora i, fins i tot, ha arribat a caure en forma de plugim. Finalment, tot s’ha pogut fer amb normalitat i força presència de públic.

A les 9 del matí, començaven els actes amb el tradicional esmorzar de carmanyola al Parc de la Font del Ronyó. S’hi han vist cares conegudes, tant de formacions polítiques locals com d’entitats tianenques.

Una hora després arribava un dels actes que més persones ha emocionat: la hissada de l’estelada a la rotonda del Passeig Vilesa amb Creu de Terme, just a l’entrada del poble. La bandera ha onejat just després que la coral interpretés diversos cants. Al voltant de la rotonda, s’hi ha fet una ballada de sardanes.

Seguidament ha estat el moment de l’acte institucional, amb l’ofrena floral al monument a Rafael Casanova.