Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El PSC de Montgat admet “diferències obertes i recíproques” amb l’equip de govern

La recent sortida de l’equip de govern municipal de Montgat del PSC no ha estat, almenys únicament, per motius de salut d’un dels seus dos regidors. Aquest dimarts, l’endemà de conèixer-se oficialment aquesta decisió, el PSC ha admès en un comunicat “diferències obertes i recíproques” entre els 2 regidors socialistes (Dimas Ramírez i Raül Abad) i els altres 3 grups del govern municipal.

La nota de premsa explica que a finals de febrer el grup socialista va comunicar a l’alcaldessa, Rosa Funtané (ERC), la seva sortida del govern municipal. La decisió, diu el PSC, va ser motivada “per les diferències -tant de fons com de forma- amb la resta de grups (ERC, ICV i PRE) i per les intromissions i menyspreu patits pels regidors socialistes”.

Els socialistes afegeixen que “aquestes situacions havien estat denunciades repetidament pel PSC i s’havien agreujat amb el pas del temps”. Des del 16 de gener, afirmen a la nota de premsa, els grups d’ERC, ICV i PRE havien pres un posicionament “ferm contrari al grup socialista, tot  convidant-lo  a “reflexionar”, cosa que s’ha fet amb responsabilitat i dignitat”.

El comunicat assenyala que, des de llavors, “el diàleg amb els altres grups de l’equip de govern s’ha reduït a dues converses telefòniques amb l’alcaldessa, Rosa Funtané”. L’última d’aquestes converses va ser el passat 27 de febrer, data en què el 1er Secretari del PSC de Montgat li anunciava a Funtané la voluntat de deixar el pacte municipal de govern a finals de març.

El PSC, segueix dient el comunicat, “va accedir a la petició de l’Alcaldessa de no fer pública la decisió sense mantenir abans una reunió personal per discutir els nostres arguments”. Però el PSC assegura que, en menys d’una setmana, Rosa Funtané “ha canviat de parer, incomplint la confidencialitat demanada al PSC i avançant el cessament dels dos regidors.”

Ara, els dos representants del PSC passaran a l’oposició des d’on, asseguren, “continuarem defensant els interessos dels montgatins i montgatines”. Fonts del grup municipal socialista destaquen: “marxem amb dignitat, amb el cap ben alt i havent atès les nostres regidories fins a l’últim moment”.

Els dos regidors, i tota l’agrupació local del PSC, diu la nota de premsa, “continuarà treballant pel municipi a peu de carrer, no com l’alcaldessa i d’altres membres del govern habitualment absents de l’Ajuntament per altres dedicacions”, critiquen.

Des del grup socialista també s’agraeix la col·laboració mostrada pels treballadors i treballadores municipals durant aquests mesos al govern.

Crítiques al megaprojecte de l’escola de surf

A més, el grup socialista denúncia al comunicat “l’immobilisme i la falta de debat de la resta de components del govern municipal sobre temes cabdals pel municipi com els radars, la Societat Municipal Platges de Montgat, dotació de recursos per a la Policia Local, la nova Escola-Institut, l’operador d’oci Wave Garden, etc…”, afegint que “l’alcaldessa justifica el seu immobilisme criticant l’anterior equip de govern, del qual no recorda que en formava part com a 1ª Tinent d’Alcalde.”
El regidor Dimas Ramírez (de baixa mèdica des del passat mes d’octubre) ocupava les carteres d’Ensenyament i  Equipaments, Obres i Infraestructures; mentre que Raül Abad era regidor de Policia, Seguretat Ciutadana, Mobilitat i Transport, i Joventut.  Ambdós regidors han vist com als darrers mesos s’envaïen les seves competències, impedint la gestió de les seves pròpies partides pressupostàries.

Al comunicat es lamenta “la inviabilitat del govern d’esquerres i progressista pel que havien apostat. Ara, s’obre una etapa de reflexió que coincideix amb la renovació de l’executiva local després del Congrés nacional i de Federació del PSC.”

L’Ajuntament de Montgat està composat per 17 regidors i regidores. L’equip de govern estava formar per 4 regidors d’ERC, 2 d’ICV, 1 de PRE, i els dos del PSC que ara passen a l’oposició. Al consistori hi ha també 5 regidors de PdCat, 2 de Ciutadans i 1 de Mov. d’Esquerres.