Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El PSC diu que no ha trencat el pacte de govern ni té intenció de fer-ho

El PSC, al contrari del que ha expressat públicament el seu soci de govern municipal aquest divendres, no dóna per trencat el pacte amb ERC a l’Ajuntament. Els socialistes, en un comunicat fet públic aquesta tarda, deixen ben clar que el PSC “ni ha trencat el pacte, ni ha tingut ni té la intenció de desfer l’acord” afirmen.

Al comunicat afegeixen que és Esquerra qui ha optat per trencar l’acord “en considerar que per part del PSC s’havia produït l’incompliment d’algunes de les qüestions establertes al pacte de govern”. Òbviament la qüestió central no és altra que les diferents posicions d’ambdues formacions respecte al referèndum de l’1 d’octubre.

El comunicat repeteix els arguments que, aquest divendres, esgrimia la portaveu del grup municipal del PSC, Núria Blasco: que un pacte no els pot obligar, com és el cas, argumenta, “a fer una cosa il.legal”. Ho deia en clara referència al fet d’haver de facilitar que se celebri el referèndum a Tiana.

 

El comunicat del PSC de Tiana remarca, en aquest sentit, que “és del tot punt evident que el procés, tal com ha estat plantejat, infringeix la legalitat internacional, europea, estatal i nacional.” I adverteix: “en el cas de Tiana, i en el mateix sentit, s’ha pronunciat el servei jurídic de l’Ajuntament”.

Per al PSC de Tiana i el seu grup municipal, actuar com ho estan fent en relació al referèndum, en particular, i al procés en general significa “actuar de manera rigorosa i coherent”, afegint que “és impossible conciliar el concepte de democràcia amb la infracció sistemàtica” -assenyalen els socialistes- “de les regles del joc (…) quan aquestes no agraden”. Tot seguit el PSC lamenta que “aquesta qüestió bàsica no sigui compartida per ERC”.

Així mateix, lamenten que els dos regidors d’ERC, Marta Guàrdia i Ricard Fabra, deixin de ser membres de l’equip de govern, tot i que especifiquen que aquesta podria ser una interpretació del comunicat emès per ERC. En cap cas es confirma o desmenteix, doncs, aquesta possibilitat.

Al comunicat dels socialistes, que signen tant l’executiva local del partit com el grup municipal, s’agraeix la seva tasca als regidors d’ERC que han format part de l’equip de govern amb el PSC els darrers anys, “de manera molt particular a Marta Guàrdia i Ricard Fabra”, assenyalen.

Aquest és el comunicat sencer: