Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El ple aprova per unanimitat la moció del PSC per demanar a l’Estat que implementi el Conveni d’Istanbul

Tenint en compte que el passat dilluns 25 de novembre es va commemorar el Dia Internacional contra la Violència envers les Dones, el grup municipal socialista ha pujat una moció al ple de desembre per demanar al Govern de l’Estat que desenvolupi i implementi l’anomenat Conveni d’Istanbul. La proposta ha rebut el vot positiu de totes les forces polítiques.

Tal com expressen a l’escrit, el Conveni d’Istanbul amplia el concepte de violència de gènere, anant més enllà de la llar i dels llaços de l’amor i el desamor i tenint en compte altres aspectes com l’assetjament laboral, la tracta o la mutilació genital.

Segons el PSC, a la legislació espanyola actual només entra dins de la violència de gènere la comesa per la parella o exparella. Amb aquest conveni, tota violència que té arrel en el masclisme passa a considerar-se violència de gènere.

Així doncs, la moció també demana que es reformin les lleis perquè estiguin reflectides totes les formes de violència contra les dones i la protecció dels infants; i reivindica les competències municipals en matèria d’igualtat, prevenció i ajuda contra la violència de gènere, a més d’exigir el finançament necessari.