Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El PSC prioritza el pacte d’esquerres a Mataró i engega converses amb els “aliats naturals” d’ERC i ICV-EUiA

El PSC de Mataró ha engegat aquest dimecres les negociacions amb la resta de partits per intentar formar govern. El candidat socialista, David Bote, ha prioritzat a ERC i a ICV-EUiA en l’inici de converses perquè els considera els “aliats naturals”. Un nou tripartit a Mataró no sumaria majoria absoluta, però segons Bote seria una opció “possible”. El PSC exclou dels possibles pactes a PxC, amb qui no es reunirà, i també al PP i a C’s. Una aliança que sí es contempla és la que inclogués a CiU, segona força al consistori, tot i que no és l’opció preferida. Amb tot, el PSC adverteix a CiU i a ERC que en qualsevol escenari el debat nacional hauria de quedar “exclòs” de les negociacions.

A l’Ajuntament de Mataró es podria reeditar un govern tripartit d’esquerres, amb el PSC, novament liderant la ciutat de la ma d’ERC i IC-EUiA. Aquesta és l’opció preferida del candidat socialista, David Bote, que ja ha mantingut una trobada amb el candidat d’ERC, Francesc Teixidó, i té previst reunir-se pròximament amb el cap ecosocialista, Esteve Martínez.

Tot i que l’aliança no sumaria majoria absoluta -Boté té la investidura garantida en ser la força més votada- els socialistes aposen pel que consideren un pacte “natural” que posi la ciutat per davant de les sigles i que deixi de banda el debat nacional de l’anomenat ‘procés’ cap a la independència.

El PSC situa les línies vermelles en PxC, amb qui no té previst reunir-se, i també descarta establir pactes amb PP o C’s Bote sí té previst trucar la candidata de Volem Mataró, Montse Moron, i el cap de llista de CiU, Quim Fernández. Aquests dos partits podrien ser determinants per obtenir la majoria absoluta al ple, però no són una prioritat pels socialistes.

De Volem Mataró, Bote ha dit que és un partit “radical” d’esquerres, mentre que de CiU s’ha limitat a dir que “com a segona força al consistori pot tenir coses a dir”. L’aritmètica és complexa, reconeix el candidat socialista, que veuria amb bons ulls fer un govern amb minoria d’esquerres.