Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El PSC torna a guanyar les eleccions

El PSC ha estat el partit més votat a les eleccions municipals d’aquest 2015. Amb un total de 1.094 vots, els socialistes han obtingut 4 regidors al consistori. CiU s’ha convertit en la segona força política amb 827 vots i 3 regidors i Junts per Tiana i ERC han aconseguit 2 regidors cadascun. Tot i així, l’agrupació d’electors ha sigut la formació que ha sumat més vots de les dues: 725 davant dels 551 del partit republicà. La CUP ha aconseguit un regidor amb 360 vots i el PP ha mantingut el seu representant gràcies al suport de 278 persones.

Els socialistes, els convergents, els republicans i els populars han obtingut el mateix nombre de regidors que a les eleccions del 2011. A més, les dues formacions que s’han incorporat recentment al panorama polític del poble també han aconseguit representació. Així, les sis candidatures que es presentaven a Tiana han pogut accedir finalment al consistori.

PSC: una recompensa “a la feina feta”

Celebració a la seu del PSC Tiana després de conèixer els resultats.

Esther Pujol, cap de llista del PSC, ha destacat que el seu partit hagi pogut mantenir el nombre de regidors que tenien a l’anterior mandat. La líder socialista ha volgut recordar que han augmentat el nombre de vots respecte al 2011 i considera que ho han aconseguit gràcies “a la feina feta” fins ara. Pujol ha assegurat que, a partir d’aquestes eleccions, toca “tornar a treballar pel poble de Tiana”.

 

L’actual alcaldessa ha afirmat que mantenir la confiança del poble té “un valor incalculable” i ha volgut recordar que va acompanyada d’un gran equip “tan dintre com fora de la llista” per poder fer front al nou mandat.

Pel que fa al futur de la composició del consistori, la cap de llista dels socialistes assegura que la creació de pactes depèn de les decisions conjuntes del partit i que ja “ho comunicaran en el moment que pertoqui”.

CiU: decepció però esperança per “un futur millor”

La líder convergent, Olga Rué, considera que el resultat final no ha estat el que esperaven, ja que volien “obtenir un quart regidor”. Tot i així, Rué assegura que això no els aturarà i que col·laboraran amb qui sigui necessari per poder aconseguir “un futur millor per Tiana”.

 

A més, Rué assegura que els resultats electorals al poble indiquen que hi ha un suport generalitzat cap al procés independentista. També ha volgut agrair la confiança a tots aquells que els hi han donat suport. Joan Cañada, número 2 de la llista, ha afirmat que la fragmentació del consistori era “previsible” però que els hi ha sorprès el “resultat contundent” del PSC.

Junts per Tiana: la novetat que entra amb força

escrutini Catequística. Celebració PSC i Junts 094

Des de Junts per Tiana, han qualificat aquestes eleccions de “moment històric”. Isaac Salvatierra, el cap de llista, ha recordat que són “la primera agrupació d’electors en aconseguir representació al poble”. A més, ha agraït la confiança que han dipositat les 725 persones que els han votat en una formació que es va crear “fa uns quatre mesos”.

Salvatierra assegura que és “massa d’hora” per pensar en pactes. Tot i així, assegura que la decisió del poble demostra que els tianencs aposten per una major diversitat d’opinions i la creació d’amplis consensos.

 

Cristina Comas, número 2 de Junts per Tiana, assegura que ella està emocionada i que no poden fallar a tots els tianencs que han decidit confiar en ells. Una tasca que li “dóna respecte” per l’alta responsabilitat que implica, però que no li fa “por”. Des del partit, asseguren que faran equip des de dintre i fora del consistori.

ERC: contents amb els dos regidors

025

Ricard Fabra, el líder republicà, ha destacat que és el primer cop des de l’any 91 que han mantingut el nombre de regidors durant dues eleccions seguides i que, fins i tot, “han augmentat el nombre de vots”. Fabra ja preveia “que aniria molt repartit” i  assegura que ells tenen “moltes ganes de seguir” endavant.

 

Pel que fa al futur escenari polític, el cap de llista d’ERC assegura que encara s’han de pair els resultats per valorar les futures opcions. Marta Guàrdia, número 2 del partit, afirma que està contenta amb haver mantingut el nombre de regidors i considera que l’escenari polític que s’ha creat al poble és “molt difícil”.

CUP: un nou projecte que vol canviar l’escenari polític

028

Per la seva banda, el cap de llista de la CUP, Àlex Rosa, ha assegurat que està molt content amb la rebuda que ha tingut la seva candidatura després d’haver-la “treballat molt”. Considera que l’escenari polític del poble “pot canviar” i ha donat l’enhorabona als nous projectes que han entrat al consistori com Junts per Tiana. Tot i així, sembla incert si es plantejaran pactar amb ells.

 

Rosa afirma que estan de celebració i que alguns d’ells continuaran amb la festa adherint-se a la vaga de Movistar. A més, considera que els bons resultats de la CUP a nivell català són un primer pas per començar la transició cap a un procés sobiranista.

PP: nova cara, mateix suport

Finalment, Diego Parra, el líder del Partit Popular, assegura que estan “molt contents amb el resultat” i que els fa feliços que els seus votants fidels hagin confiat en les “cares noves” i amb el “nou projecte” que presentaven. Tot i així, creu que podrien haver obtingut més vots.

 

Parra afirma que ells no replantejaran cap política per ampliar el suport electoral i que seguiran explicant les seves propostes en la mateixa línia de sempre. El líder popular considera que la nova situació de l’Ajuntament és “igual” a la que havia i que, simplement, s’han repartit els regidors de Gent pel Progrés entre les noves formacions.