Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Rei Carnestoltes torna a Tiana més d’una dècada després

Després de molts anys sense participar al Carnaval d’adults del poble, el Rei Carnestoltes tornarà a Tiana. El moment, llargament esperat, serà a les 10 de la nit d’aquest 25 de febrer. Per primer cop en molts anys, tant la desfilada com el pregó es transmetran en directe per La Local-Ràdio Tiana.

La seva vinguda, òbviament, es farà el mateix dia que la rua infantil de Carnestoltes, que serà just abans. També hi haurà ball de Carnestoltes: l’organitzen Els Descorxats i començarà tot seguit, vora les 12 de la nit, a la Sala Albéniz.

L’Agrupació Artística del Casal és l’encarregada de preparar la cerimònia de rebuda de tan il.lustre personatge. El Rei dels Pocas-Soltes ha fet arribar una carta al grup teatral, amb un seguit de peticions… o d’exigències, segons com es miri. Ho explica l’integrant de l’Agrupació, Roger Arjona:

 

El Rei Carnestoltes, amb el seu seguici de carrosses i comparses, partirà de la Catequística, baixarà per la carretera fins al carrer Castellar girarà a l’esquerra davant del parc dels Teletubbies i tornarà a tirar amunt, cap a la Plaça de la Vila, pels carrers Matas i Marquès de Monistrol.

Un cop a la Plaça, tindrà lloc un dels moments estel.lars de la tarda: el pregó. El Rei el farà, com no podia ser d’una altra manera, des del balcó de l’Ajuntament. El Rei dels Poca-Soltes, però, no ha volgut fer cap tipus de declaració sobre el contingut del pregó, raó per la qual no n’ha trascendit ni un detall:

 

Els darrers anys, el Rei dels Poca-Soltes només s’havia deixat veure a Tiana a la rua infantil, per això, aquest serà un retorn molt esperat:

 

En Pau Riba va ser el Rei Carnestoltes el 2015, però a la rua de Barcelona
En Pau Riba va ser el Rei Carnestoltes el 2015 a la rua de Barcelona

 

Tota la desfilada i el pregó es transmetran, també en diecte, per la xarxa social: Instagram, Facebook i Twitter, on es podrà seguir al hashtag #carnestoltestiana.