Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El repic de campanes marca l’inici de la Festa Major de Sant Cebrià

 

Aquest és el so del repic de campanes que, aquest any, marca l’inici de la Festa Major de Sant Cebrià. El 16 de setembre és dia festiu a Tiana, és dia de Festa Major i dia del patró del poble, Sant Cebrià. Avui és un “dia de festa”, “alegre” explica mossèn Joan. Per aquesta raó el repic de campanes que ha sonat a les 12 del migdia ha estat més alegre. Avui és un dia “important per la parròquia de Sant Cebrià i per a tot el poble”.

 

L’ofici solemne

Aquest vespre, a les 20h, hi ha missa de Festa Major a la parròquia de Sant Cebrià. Aquest any, la presideix mossèn Salvador Bacardit que és el vicari episcopal representant del bisbe al Maresme. També assistirà a l’ofici un capellà africà, Ciprien, que actualment està fent serveis a la parròquia de Santa Coloma de Gramenet. Aquest és el 21è any que mossèn Joan celebra la Festa Major de Sant Cebrià. L’eucaristia d’avui és una “acció de gràcies a Sant Cebrià que des del s. XXII presideix la parròquia”, comenta mossèn Joan.

 

Tiana no és l’únic municipi de Catalunya que té com a patró Sant Cebrià. Hi ha quatre municipis més que tenen el mateix, un d’ells és Sant Cebrià de Vallalta. Mossèn Joan explica el per què.

 

La Coral Joventut Tianenca participarà a l’ofici d’aquest vespre. Mossèn Joan comenta que també li agradaria comptar amb l’assistència de tots aquells que tenen uns principis de fe i de d’aquells que, amb bona voluntat, s’hi vulguin afegir. Una representació del consistori municipal també hi participarà. La missa se celebrarà al vespre, ja que tot i ser un dia festiu, molta gent de Tiana treballa fora.

Dibuix de la Lola Anglada del patró de Tiana, Sant Cebrià.
Dibuix de la Lola Anglada del patró de Tiana, Sant Cebrià.