Micròfon Ràdio Tiana
Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El resum de l’any de Ràdio Tiana

S’acaba el 2014, un any carregat de notícies al poble. Ràdio Tiana explica alguns dels fets que han anat marcant l’actualitat amb un programa especial. 1 hora i 30 minuts per repassar els últims 365 dies.

Obertura del passeig de la Vilesa
Obertura del Passeig de la Vilesa

Enguany hem vist canviar la fisonomia del centre del poble. Han començat les obres de l’obertura del passeig de la Vilesa i ha anat avançant les de la pacificació del centre.

Obres del Retrobem-nos
Obres del Retrobem-nos

Aquest 2014 també hem conegut el cas de la Federació de Municipis de Catalunya. Vam saber que l’alcaldessa estava a la llista dels 40 càrrecs imputats per suposats cobraments irregulars. Esther Pujol ha assegurat que es tracta d’un problema de la “gestió interna” de l’entitat i ha dit haver-se sentit “enganyada”.

L'alcaldessa de Tiana després de declarar als Jutjats de Sabadell el dia 9 de setembre
L’alcaldessa de Tiana després de declarar als Jutjats de Sabadell el dia 9 de setembre

La política ha estat marcada per una data, el 9 de novembre. Aquest procés participatiu sobre el futur polític de Catalunya ha estat, probablement, l’acte més multitudinari que s’ha viscut al municipi.

Votacions del 9 de novembre
Votacions del 9 de novembre

Tiana ha tancat aquest 2014 amb dades d’atur inferiors a les de la mitjana catalana, amb menys de 400 aturats. L’Ajuntament també acaba l’any amb una baixada important de l’endeutament. Concretament de 20 punts.

Ajuntament de Tiana
Ajuntament de Tiana

Aquest també ha estat l’any dels cubells amb xip. El reciclatge porta a porta ha incorporat una nova tecnologia que permet identificar a qui pertany cada cubell d’escombraries.

Els cubells de la recollida de Tiana a una casa
Els cubells de la recollida de Tiana a una casa

A més, l’incendi del mes de gener, que va cremar 7 hectàrees de l’Alegria, va fer reviure el record dels focs que hi ha hagut a Tiana.

Incendi a l'Alegria
Incendi a l’Alegria

Just ha estat el vintè aniversari de l’incendi del 1994. Molt present, encara, entre els veïns.

Mur cremat de la Cartoixa
Mur cremat de la Cartoixa

També ha estat el primer any de vida de La Local, el nou mitjà de comunicació digital de Ràdio Tiana. Un 2014 on l’emissora s’ha fet major d’edat i ha arrencat, de nou, els seus informatius. La comunicació de l’Ajuntament també ha estat d’estrena, amb el nou web tiana.cat.

Redacció de Ràdio Tiana i La Local
Redacció de Ràdio Tiana i La Local

A principis d’any va arribar la Fibra Òptica al poble, un desplegament que ha anat arribant a les cases d’arreu del territori.

Cable de Fibra Òptica
Cable de Fibra Òptica

Parlant de cultura, ha estat l’any de la Coral Infantil, que ha celebrat el seu 30è aniversari.

Exposició 30 Aniversari Coral Infantil
Exposició 30 Aniversari Coral Infantil

Els artistes locals han continuat sorprenent-nos arribant al Teatre Nacional de Catalunya o, fins i tot, inventant-se “La Festa dels Racons”.

La Festa dels Racons
La Festa dels Racons

Esdeveniments com el Tiana Negra, la Festa Major o el Tast Tiana han tornat a confirmar el seu èxit.

El Tast Tiana 2014
El Tast Tiana 2014

Any amb molts canvis dins l’esport local, entre ells els dels entrenadors del Centre Cultural i Esportiu Tiana, el del Bàsquet Tiana, el del Futsal i el del Vòlei. Esportistes com Pep Clarós, Gemma Arrabal, Ricky Cardús o Lluc Muñoz han portat el nom de Tiana fora de les seves fronteres.

Imatge del Camp Municipal de Tiana
Imatge del Camp Municipal de Tiana

Aquest resum de l’any també ha comptat amb les valoracions de tots els grups municipals de l’Ajuntament. Dels que formen govern i dels que formen oposició. Els polítics de Tiana han parlat de l’obertura del Passeig de la Vilesa com d’una de les intervencions més importants que hi ha hagut al poble aquest any.

 

EMISSIÓ DEL RESUM DE L’ANY:

-Primera emissió: dilluns 22 de desembre a les 20h per Ràdio Tiana (107.2 FM)

-Reemissions: dimarts 23, dimecres 24, dilluns 29, dimarts 30 i dimecres 31. (7h – 9h – 13h – 20h).

 

HI TORNEM DESPRÉS DE REIS:

L’emissora municipal arrencarà la programació habitual després de Reis. A partir del 12 de gener es podran tornar a seguir els informatius diaris, a les 20h.