Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El síndic o síndica de Tiana treballarà amb un síndic adjunt

L’Ajuntament ha creat una figura adjunta al càrrec de síndic/a de greuges local: el co-síndic. Quan es desbloquegi el procés de tria –actualment encallat per disensions entre els grups municipals– i Tiana torni a comptar amb aquesta figura de defensor/a del poble, el nou síndic comptarà amb un adjunt.

La seva raó de ser obeeix, sobretot, a dues possibles situacions: que el síndic no pugui donar l’abast i que calgui algú, dins la Sindicatura Local, que sigui especialista en certes matèries. La Sindicatura de Greuges de Catalunya veu amb bons ulls la nova proposta, explica l’alcaldessa, Ester Pujol:

 

Segueix encallat el procés de selecció del síndic local

Respecte a la controvertida ultima fase per triar el síndic o síndica de greuges local, Ester Pujol explica que PSC, ERC i PP van fer una tria de 3 noms “finalistes” com a possibles síndics. En la tria d’alguns d’aquests tres noms, subratlla Pujol, també havien coincidit PDeCat i Junts, ja que cada grup municipal feia 3 propostes d’entre 5.

Quan es va comunicar els 3 noms més votats a la resta de grups municipals, diu Pujol, PDeCat, Junts i la CUP van demanar fer novament entrevistes a algunes de les persones que havien quedat fora d’aquest grup de 3, ja que cap d’aquests, va explicar, els convencia del tot. Així els va respondre, aleshores, l’alcaldessa:

 

Ester Pujol afirma que, tot plegat, no ha estat diferent de qualsevol altre procés de selecció. També assegura que PSC, ERC i PP “no vam posar cap impediment a la sol.licitud dels altres grups per fer més entrevistes” .

El cas, però, és que el tema esà encallat, reconeixen tots els grups. Demanem a l’alcaldessa quan i com es pot, segons el seu parer, desencallar aquest procés:

 

Un cop estiguin triats, síndic i co-síndic treballaran en un despatx dins de l’Ajuntament ja que, segons argumenta l’alcaldessa, a Tiana no es disposa de cap altra instal.lació municipal “amb les condicions mínimes” per acollir la Sindicatura Local.