Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Síndic obre una actuació d’ofici per analitzar el cas dels HPO gestionats per Visoren

El Síndic de Greuges de Catalunya ha obert una actuació d’ofici per analitzar la possible afectació al dret a l’accés als subministraments bàsics i al dret a l’habitatge de les persones que viuen als habitatges amb protecció oficial gestionats per Visoren. Així ho ha fet saber aquest dimarts 14 de febrer al veïnat dels pisos socials de Can Gaietà, que des de principis de gener s’han unit en la Plataforma d’Afectats i Afectades HPO Visoren. Ens ho explica el seu portaveu, en Daniel Bednarczyk:

 

Des de la Plataforma es feliciten per aquest pas endavant, però recorden que encara els queda camí per fer:

 

Ara resten a l’espera de les decisions que es puguin prendre aquest divendres en la reunió entre els ajuntaments, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Agència Catalana de Consum:

 

Recordem que tot això bé arran de la denúncia que aquests veïns i veïnes van fer en el ple de gener explicant que Sermavi, l’empresa que s’encarrega de l’aigua calenta i la calefacció i que està vinculada a l’empresa que gestiona els pisos, Visoren, havia incrementat les tarifes per a l’any 2023 i els havia enviat una factura retroactiva a finals de desembre que pujava a més de 1000 euros per pis.

L’alcalde de Tiana, Isaac Salvatierra, va detallar en el ple de febrer tots els passos que ha seguit el consistori per solucionar aquest assumpte, des de l’acord que l’Ajuntament i Visoren van signar el 25 de gener per aturar de manera temporal els rebuts retroactius fins a la coordinació amb els ajuntaments d’altres municipis afectats. La reunió d’aquest divendres forma part del front comú que han establert aquests consistoris.