Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Tast Tiana i els actes de Sant Antoni s’adapten a la pandèmia

El mes de juny arriba amb una agenda plena d’activitats culturals que ompliran els caps de setmana a Tiana. Entre elles es troben dues cites destacades en el calendari tianenc, que, enguany, s’hauran d’adaptar a les circumstàncies de la pandèmia: el Tast Tiana i els actes de Sant Antoni.

El Tast va de tapes

L’Ajuntament de Tiana ja ha avançat que aquest 2021, el Tast anirà de tapes. Els caps de setmana de l’11, 12 i 13 de juny i el 18, 19 i 20 de juny, la mostra gastronòmica i del vi de Tiana es traslladarà del seu habitual emplaçament a la Plaça de la Vila directament als restaurants i bars de la vila.

La idea és que les persones que vulguin participar del Tast tindran un passaport, que es podrà recollir als restaurants col·laboradors o en el mateix Ajuntament, que els permetrà tastar les tapes i begudes dels restaurants, cellers i cervesers de la vila.

Amb aquest passaport a la mà, s’haurà de recórrer els restaurants i bars del poble per degustar les tapes que han preparat per a aquest any, acompanyades per vins de la DO Alella o cerveses artesanes de la comarca. El preu de cada combinat de tapa i copa serà de 5 euros.

Un cop s’hagi aconseguit completar el passaport amb tots els segells de cada establiment, s’obsequiarà amb una ampolla de vi o cervesa artesana.

A més, en horari de dinar i sopar, s’han programat concerts de petit format en cada un dels restaurants participants, en diferents dies i hores. Des del consistori avisen que per gaudir de l’experiència del Tast va de tapes, caldrà fer reserva de taula amb antelació.

Actes de Sant Antoni

Concerts, monòlegs, espectacles… De l’11 al 13 de juny, els actes de Sant Antoni ompliran els carrers de Tiana amb ofertes per a totes les edats. Amb la limitació de la pandèmia, però, les activitats tindran un aforament limitat i caldrà reservar entrades.

El Parc de l’Antic Camp de futbol serà l’escenari central dels actes del divendres 11 de juny. A les sis de la tarda, es donarà el tret de sortida als actes de Sant Antoni amb un reconeixement a les persones que van estar al capdavant de la pandèmia. Una hora més tard, a les set, la Coral Tianenca oferirà un concert de Gòspel. Una jornada que es tancarà a dos quarts de deu de la nit amb el monòleg “Esta boca es mía”, a càrrec de l’humorista Dani Pérez.

El dissabte 12 de juny, els Teletubbies tornaran a acollir diferents activitats, però també ho farà la pista de l’escola Tiziana, amb un espectacle de màgia i circ a les dotze del migdia, i els jardins de Can Baratau, que acolliran de cinc de la tarda a vuit del vespre jocs per a totes les edats.

El dia començarà als Teletubbies a les onze amb la mostra musical dels alumnes de Mozartiana i acabarà també allà, amb una triple oferta: un concert de la Coral Tianenca a les set de la tarda, un espectacle dels Tabalers de Tiana a les nou de la nit i un concert de Cesk Freixas a dos quarts de deu de la nit.

Per últim, el diumenge 13 de juny estarà ple d’ofertes tradicionals, com l’espectacle dels Gegants de Tiana, que es farà en dos passis a les onze i a tres quarts de dotze a la pista de l’escola Tiziana; l’Ofici Solemne a l’església parroquial; el concert de sardanes ‘Catalunya terra de cants’, que tindrà lloc a les set de la tarda a la Plaça de la Vila; i el castell de focs d’artifici a les deu de la nit, també a la Plaça de la Vila, que s’acompanyarà d’un espectacle a càrrec dels Diables de Tiana.

A més, també hi haurà una mostra de treballs de les puntaires de Tiana, que es podrà veure a partir de les sis de la tarda al carrer Marquès de Monistrol, i el festival de l’Escola Municipal de Música i Dansa de Tiana, que també es farà en dos passis a les 12 i a dos quarts de set de la tarda al Parc de l’Antic camp de futbol.