Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El teatre de Tiana arriba al TNC

L’Agrupació Artística del Casal de Tiana representarà el proper dissabte 28 de juny a les 19:00h El castell dels tres dragons de Serafí Pitarra. En aquesta ocasió, però, ho faran en un espai molt especial: la Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya. Una posada en escena que s’emmarca a la mostra organitzada pel TNC juntament amb la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya dins les activitats de l’Epicentre Pitarra.

Aquest acte pretén retre homenatge a un dels autors més destacats de la dramatúrgia catalana: Frederic Soler, també conegut com Serafí Pitarra. Des de l’Agrupació Artística, van presentar per aquesta mostra una adaptació de El castell dels tres dragons que ja havien representat la primavera passada i el TNC els va escollir per participar-hi. Segons afirma el director que ha adaptat l’obra, Enric Monreal, el procés d’adaptació d’un escriptor al nivell de Pitarra és molt difícil però necessari.

 

El president de l’Agrupació Artística, Albert Freixas, destaca que una de les principals dificultats que es trobaran al TNC serà la gestió de l’espai escènic i dels moviments dels actors.

 

Tant president com director, però, afirmen que és un honor actuar en un teatre d’aquest nivell. Ambdós consideren que aquestes iniciatives per posar les companyies amateurs sobre un escenari professional són necessàries i que, de fet, es podrien fer algunes més. Malgrat tot, consideren que en cap moment s’ha de posar la seva feina per sobre de la d’aquells que es dediquen professionalment al teatre.