Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Tiana Antica completa el cap de setmana de concerts

El festival de música antiga, Tiana Antica, ha tancat la seva 21a edició amb dos concerts a l’església de Sant Cebrià els vespres de dissabte i diumenge. La doble sessió del festival ha estat ben rebuda i els concerts del Cor de Cambra de Granollers i de l’Orquestra Barroca Catalana han estat un èxit.

El dissabte va ser el torn del cor de Granollers, on van interpretar el concert “Renaissance” de música del Renaixement. En Marco Antonio Garcia de Paz, director convidat del programa de música del segle XVI, explica com està dividit el concert per blocs:

Les peces estan escollides perquè funcionin com una unitat. D’aquesta manera donen un marc general de tot l’alt Renaixement, a la fi de la polifonia just abans del Barroc. D’altra banda explica quin tipus de música és i amb quins instruments:

El cor el formen 35 persones, fet que la música exuberant del concert tingui un gran impacte en un espai com l’església.

El diumenge va ser el torn de l’Orquestra Barroca Catalana. El director artístic de l’orquestra, Santi Aubert, explica que fan música de l’entorn de Pergolesi, que és una obra coneguda dins el Barroc. A partir d’aquesta base, han fet el programa:

Les obres estan adequades per dues solistes, convertint-ho en una espècie de collage on s’agafa el moviment d’alguna simfonia introduint una part cantada al mig i tornar a acabar amb la simfonia. La veu de les dues solistes ha estat l’atracció més gran del concert gràcies al seva potència acompanyada de l’orquestra.

Amb aquest concert s’ha tancat el festival Tiana Antica d’enguany, on en Llorenç Blasi, organitzador del festival, n’ha fet una valoració esperançadora de cara al futur:

Explica que el festival s’ha tret l’espina de no haver-se pogut fer l’any anterior per culpa d’estar “a la UCI” i que poder tronar a gaudir concerts amb públic ja és un gran pas.