Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El Tiana Negra està preparat per la tercera edició

El Tiana Negra arriba al poble per tercer any consecutiu. El 23 i 24 de gener la Sala Albéniz quedarà reservada exclusivament a la novel·la negra en català. En aquesta edició, el festival ve més disposat que mai a potenciar aquest gènere i a consolidar-se com una data ineludible a l’agenda cultural catalana.

De fet, segons explica el director del Tiana Negra, Sebastià Bennasar, l’objectiu d’aquest esdeveniment continua sent el mateix que sempre: crear nous lectors de novel·la negra en català i donar-li més prestigi perquè tothom la conegui i vulgui aprendre més sobre el gènere. En definitiva, segons Sebastià Bennasar, es pretén augmentar la seva visibilitat.

 

Sebastià Bennasar, director del festival. Font: Bloc Tiana Negra.
Sebastià Bennasar, director del festival. Font: Bloc Tiana Negra.

Segons el director, el primer dia del festival tindrà un caràcter més solemne. A part de l’acte inaugural, també es farà un homenatge a l’editor Josep Forment, qui es va morir recentment i havia estat present a les dues edicions anteriors. A més, s’entregarà el segon Premi Memorial Agustí Vehí i el guanyador del gener passat, Josep Torrent, presentarà el llibre pel qual va rebre el guardó.

Encara es poden presentar candidatures per optar a aquest premi fins al proper 15 de desembre. De moment, els organitzadors ja han rebut 7 novel·les originals i, segons comenta Sebastià Bennasar, el jurat té una tasca difícil per davant.

 

La segona jornada del Tiana Negra, en canvi, tindrà un caràcter més lúdic. Aquest dia estarà destinat als aficionats de la novel·la negra en català, amb diferents activitats d’esbarjo i presentacions de llibres. Entre elles, cal destacar la presentació de la novel·la de Jordi Cervera, La música dels camaleons, on participaran tres Mossos d’Esquadra del Grup Especial d’Intervenció.

Una altra de les novetats de la tercera edició del festival serà el combat de boxa literari que es celebrarà el dissabte 24 de gener. Segons explica el director de festival, tot i ser un enfrontament “on no hi haurà sang”, aquest acte promet ser un bon espectacle de debat.

 

A més, en l’edició del 2015 també s’incrementa la participació de les entitats del poble. Les companyies de teatre locals tornen a col·laborar amb la interpretació d’una obra vinculada a la temàtica del festival però enguany se’ls hi suma la Coral Joventut Tianenca amb un concert de peces negres. A més, Sebastià Bennasar destaca que està molt content de què els veïns del poble cada vegada participin més, ja que això ajuda a la consolidació d’aquesta celebració.

 

El director del Tiana Negra considera que aquest festival ja comença a estar a l’agenda dels esdeveniments literaris importants a Catalunya. Tot i així, és conscient que encara “queda molta feina a fer”. La voluntat dels organitzadors és continuar endavant tants anys com se’ls hi permeti amb aquesta trobada  d’escriptors, editors i aficionats.

Per consultar el programa complet del Tiana Negra 2015 fes clic aquí.