Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

El tramvia restaurat s’inaugurarà per Sant Cebrià

El vagó completament restaurat del tramvia Tiana-Montgat s’inaugurarà aquest 16 de setembre, dia de Sant Cebrià. Ho ha explicat l’alcaldessa de Tiana, Ester Pujol, a una entrevista a La Local-Ràdio Tiana. Ha afegit que l’emblemàtic vagó quedarà instal.lat al costat de l’avinguda Isaac Albéniz, a la part de dalt del doble revolt.

 

El tramvia restaurat quedarà protegit de la pluja per una teuladeta de metacrilat i, probablement, tindrà una càmera de seguretat enfocant-lo que mirarà d’evitar que s’hi facin bretolades i mals usos.

Menys deute, més oposició

A l’entrevista, l’alacaldessa afirma que se sent molt més còmoda en aquest mandat que en l’anterior pel que fa a la situació econòmica del consistori. I és que quan va assumir el càrrec per primera vegada, el 2011, l’Ajuntament estava tècnicament en suspensió de pagaments, assenyala. Aquella situació, que recorda encara amb un punt d’inquietud, diu que li va causar molta angoixa:

 

Hi ha, però, altres factors en aquest segon mandat que a Ester Pujol la preocupen, afirma a l’entrevista. Per exemple “unes noves maneres d’exercir la política” -diu, en clara referència a Junts per Tiana- que defineix com de “manca de respecte a les institucions”:

 

Bona part de l’oposició municipal ha acusat l’equip de govern de mantenir posicions diferents -i, fins i tot, contràries- a les comissions informatives, primer, i al ple, després. Segons Ester Pujol això no és cert i, per demostrar-ho, proposa que a partir d’ara el contingut d’aquestes comissions es gravi:

 

Per a l’alcaldessa, la prova que la seva mà estesa amb l’oposició segueix vigent és que en aquest mandat ha tancat força acords amb grups municipals tan antagònics com el PP i la CUP. Amb Convergència-Demòcrates i amb Junts, Pujol també creu que s’hi podria treballar perquè, afirma, entre l’ideari polític d’aquests grups i el de l’equip de govern “hi ha unes línies vermelles que són febles perquè estem políticament molt a prop”.

IMG_7432

Però en alguns temes i respecte a certes actituds, l’oposició ha manifestat que no se sent gaire a prop de l’equip de govern. Per exemple, recentment Convergència, Junts i PP s’han queixat en públic que no han estat informats -ni han pogut anar-hi- d’actes o inauguracions d’espais al poble, com ara el d’esbarjo pels gossos de Can Matas. L’alcaldessa qualifica aquestes queixes d’ “absurdes” i nega rotundament que s’amagui informació a l’oposició:

 

Obres, el comerç local i l’adhesió a la desconnexió d’Espanya

Ester Pujol confirma, a l’entrevista, que se seguirà endavant amb diverses obres  i projectes al poble, anunciats fa mesos però que encara no havien començat. Un d’ells és la col.locació d’una rampa d’accés a l’església del poble, a la qual “hi hem de garantir l’accessibilitat” remarca Pujol.

Un altre projecte que s’està cuinant fa mesos és la remodelació del Casal. Ester Pujol diu que, com a tianenca, creu que “al Casal haurien d’estar passant coses contínuament” Malgrat això, remarca que el model d’espai que es triï haurà de sorgir “de la voluntat  de la ciutadania” i no pas de l’equip de govern municipal.

Respecte a la crisi del comerç local, l’alcaldessa està d’acord amb altres membres del seu equip, que afirmen que els comerciants també han de posar de la seva banda per solucionar-la. Per a ella, a alguns comerços que s’han instal.lat al poble “els falta fer, prèviament, una anàlisi de l’oferta i la demanda que hi ha a Tiana”. Al fil d’això, ha anunciat que s’està a punt d’enllestir un pla de mobilitat de Tiana que, assegura Pujol, serà el primer en la història del poble.

Pel que fa al suport que el darrer ple municipal en bloc -excepte el PP-  va donar a una resolució del Parlament a favor de la desconnexió de l’Estat espanyol, l’alcaldessa assegura que no va ser gens complicat, ni per a ella ni pel PSC, donar-hi llum verda:

 

Aquest acord i molts altres que ja hi ha hagut entre ERC i PSC -l’equip de govern municipal- permeten dir  a l’alcaldessa que hi haurà pacte de govern per estona “perquè, en aquests moments som el millor equip possible per treballar per Tiana” afirma.