Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Eleccions municipals convocades oficialment

Les eleccions municipals ja han estat convocades oficialment. El ministeri de la presidència ha publicat, al Butlletí Oficial de l’Estat, el reial decret que procedeix a la convocatòria d’aquests comicis perquè se celebrin el proper 24 de maig. Així doncs, a partir d’aquest dimarts 31 de març ha començat el període electoral, que durarà fins el mateix dia de les eleccions.

Amb aquest decret queden fixades també les dates que giraran al voltant d’aquestes eleccions. La campanya electoral s’iniciarà el divendres 8 de maig, a les zero hores, i s’acabarà el divendres 22 de maig. El dissabte 23 tindrà lloc la jornada de reflexió.

 

Les candidatures de Tiana

De moment està previst que es presentin fins a 6 candidatures a les eleccions municipals de Tiana. Dels 5 grups que ara formen el ple municipal es tornen a presentar 4: el Partit dels Socialistes, Convergència i Unió, Esquerra Republicana i el Partit Popular. Gent pel Progrés de Tiana ja ha confirmat que no s’hi presenta. A més, han aparegut dues candidatures noves: la CUP i Junts per Tiana.

La publicació de totes les candidatures proclamades serà el proper 27 d’abril, a través del Butlletí Oficial de la Província. Les diferents formacions que vulguin presentar-se ho hauran de fer del 15 al 20 d’abril davant la Junta Electoral de la Zona.

 

Els últims resultats

Les darreres municipals que va viure Tiana van ser l’any 2011. Aquell any el millor resultat va ser pel PSC, partit que va obtenir 930 vots, un 27% del suport. Per darrera va quedar CiU amb 770 vots i un 22’35%. Gent pel Progrés de Tiana es va quedar amb 587 vots i un 17%, Esquerra Republicana amb 410 vots i un 11’90% i el PP amb 357 vots i un 10’36%.

Al 2011 també hi va haver una nova candidatura que va presentar-se a les municipals. Solidaritat Catalana per la Independència no va aconseguir la representació suficient i no va entrar a l’Ajuntament. Van votar-los 193 tianencs, el que es tradueix amb un 5’60%. 198 persones van preferir votar en blanc.