Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

#ElNostreDiaADia12: Treballar a primera línia

L’estat d’alarma pel coronavirus ha canviat el dia a dia de tothom. En aquesta sèrie de notícies explicarem com estan vivint aquest canvi els tianencs i tianenques. Avui, en Salva Bosch, infermer a l’Hospital Esperit Sant.

En Salva Bosch treballa al laboratori d’anàlisis clínic de l’Hospital Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet. És infermer i va fer l’especialitat de bioquímica clínica. La setmana del 16 al 22 de març, però, va estar a Urgències per ajudar a reforçar la plantilla a causa de l’alt nombre de pacients que arribaven al centre hospitalari:

 

Al principi, van intentar habilitar una part d’Urgències només per a pacients amb la Covid-19, però a mitja setmana van haver d’utilitzar tot l’espai:

 

En Salva explica el triatge que es realitza a Urgències:

 

Els pacients més greus els han hagut de derivar a altres hospitals perquè l’Esperit Sant no té UCI:

 

Per a ell i a les seves companyes ha sigut una feina dura, doblant torns i cobrint baixes de companys infectats amb coronavirus:

 

Tot i les mesures d’higiene, tenia el neguit de portar el virus a casa. Han tingut escassetat de material:

 

Bosch recorda que els sanitaris no són els únics treballant a primera línia. També vol reconèixer la feina que està fent el personal de neteja:

 

Ara ja ha tornat al seu lloc habitual. Des del laboratori es dediquen a estudiar les analítiques dels pacients:

 

En Salva recorda que l’activitat a l’hospital no s’atura. A part de la pandèmia de coronavirus, també hi ha pacients amb altres patologies que s’han d’atendre:

 

Si vols explicar el teu testimoni de com ha canviat el teu dia a dia a causa de la pandèmia del coronavirus envia un missatge o una nota de veu al WhatsApp 609 16 45 02.