Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els candidats aposten per la col·laboració dintre i fora de l’Ajuntament

En el segon bloc del debat electoral, centrat en persones, cultura i esports, tots els candidats a l’alcaldia han recordat que els tianencs són l’eix central dels seus programes. Els partits han parlat sobre les propostes que plantegen en aquest àmbit i tots han posat especial èmfasi a l’aposta que fan per millorar la presència dels joves al poble, a la seva voluntat de posar facilitats a la gent gran i a la intenció de donar més poder a les AMPAs dintre dels centres escolars. A més, tots han confirmat que mantindran les ajudes i els serveis socials.

Tot i així, un tema que ha despertat una certa polèmica durant el debat ha estat els problemes que hi ha any rere any a la nit dels djs de la Festa Major. Isaac Salvatierra, de Junts per Tiana, ha acusat al govern de “tirar la tovallola” en l’intent de trobar una solució i Olga Rué, de CiU, ha qualificat la celebració com un “espectacle dantesc”.

Malgrat tot, Esther Pujol, del PSC, ha assegurat que ells fan grans esforços cada edició per intentar aconseguir una millora al respecte.

 

La líder socialista ha assegurat, però, que a Tiana s’han aconseguit tirar endavant moltes altres iniciatives culturals amb èxit. En aquest sentit, pel proper mandat, ha afirmat que li agradaria posar en ordre tot el potencial artístic i cultural del poble per projectar-lo fora de les fronteres de la vila.

Ricard Fabra, d’ERC, també ha parlat de la feina que han fet durant aquest mandat al voltant de la Festa Major. Davant de la possible proposta de Salvatierra de deixar d’organitzar aquesta celebració durant uns quants anys, l’alcaldable republicà ha assegurat que aquesta no és la solució.

 

Diego Parra, del PP, també ha afirmat que des de la comissió de festes fan el que poden cada any per tal que els veïns puguin gaudir el màxim possible. Una feina que ell coneix de prop perquè hi ha participat més d’una vegada.

 

Per la seva banda, Àlex Rosa, de la CUP, ha recordat que al 2014 es va fer una festa alternativa a Doctor Mascaró que va funcionar perfectament. Amb això, ha volgut senyalar que el poble a vegades s’organitza millor per si mateix que a través de les institucions.

 

En aquest sentit, Rosa considera que s’hauria de crear un espai lliure i autogestionat a Tiana on els vilatans poguessin plantejar les seves pròpies activitats i  on es reunissin persones de totes les edats.

Col·laboració també al ple

Aquesta mesura és la mostra més clara de les polítiques que posen la persona al centre, donant només una petita assistència des de l’Ajuntament. Tot i així, al debat d’avui també s’ha parlat de la cooperació i suport que hauria d’haver dintre del consistori.

Olga Rué, de CiU, ha assegurat que durant el futur mandat espera que, a part d’escoltar a veïns i entitats, els grups municipals també s’escoltin entre ells.

 

Isaac Salvatierra, de Junts, ha recolzat aquesta opinió i espera que el treball conjunt amb els altres partits se sumi a la col·laboració amb el poble a través del que ells han designat com el Consell de la Vila.

 

Altres mesures interessants que s’han plantejat durant el segon bloc del debat electoral han estat la figura del coordinador d’entitats que vol crear CiU, els agents de proximitat que vol instaurar ERC i la incorporació de la democràcia directa entre el jovent que pretén establir el PSC.