Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els Centres d’Atenció Primària comencen les campanyes de vacunació de la grip

El Departament de Salut ha engegat aquesta setmana la campanya de la vacunació de la grip que duran a terme els Centres d’Atenció Primària. En total, s’han encarregat 1.200.000 dosis, que estaran disponibles durant tota la temporada de la grip. Tot i així, el període recomanat per vacunar-se és fins el 15 de desembre, quinze dies abans que la grip arribi al llindar epidèmic.

Aquest any, la campanya posa èmfasi en el personal sanitari. L’objectiu és evitar que aquests professionals puguin contagiar els malalts o persones pertanyents a grups de risc, alhora que rebaixen l’alt risc que tenen de contagi, major que el de la resta de la població. Es calcula que el personal sanitari té una incidència de grip entre 3 i 5 vegades superior.

Com sempre, des de Salut es recomana que tots aquells que es trobin dins dels anomenats grups de risc es vacunin. Aquests són els malats crònics amb problemes respiratoris, els majors de 60 anys i les dones embarassades.

La campanya de vacunació contra la grip també s’adreça als cuidadors, a les persones internades en residències de gent gran o centres sociosanitaris i a professionals com ara policies, bombers, personal de protecció civil, d’emergències sanitàries i d’institucions penitenciàries, entre d’altres.