Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els centres educatius tornen a la normalitat després del temporal Gloria

Tiana torna a la normalitat després del pas del temporal Gloria. Els centres escolars del municipi han tornat a obrir aquest divendres després de tres dies i mig sense poder fer classes a causa de les condicions meteorològiques adverses i els estralls provocats per la pluja i el vent.

El temporal també va obligar a suspendre el mercat setmanal i les activitats extraescolars, tancar els parcs i jardins, evitar els desplaçaments i prohibir l’activitat a l’aire lliure.

Des del passat diumenge, quan es va iniciar el temporal de vent i pluja, fins al dimecres, s’han ocasionat diverses incidències a la via pública, com arbres i murs caiguts o despreniments. Tot i que la situació climatològica ha millorat, durant els pròxims dies encara quedaran per resoldre alguns dels danys i desperfectes ocasionats pel temporal.

Per exemple, per arribar fins a l’Institut de Tiana es recomana utilitzar el transport públic, ja que la vorera del convent de les franciscanes s’ha vist afectada pel temporal. A més, l’accés a les lleres dels rius i a les rieres encara està prohibit, igual que l’accés al Jardí Lola Anglada i a la plaça dels Peixos.

El mal temps també ha donat problemes al repetidor de Tiana. Veïns i veïnes de diverses zones de Tiana, com el barri d’en Gosch, Ciutadella, el centre, Can Gaietà o Can Puigcarbó, han manifestat els problemes que han tingut per veure la televisió: la connexió per antena anava i tornava, només es podien veure dos o tres canals o bé no es podia veure res.

Les instal·lacions del refugi d’ABAM i APROPA’T, les protectores d’animals de Montgat i Tiana, també han patit desperfectes. Per fer front a les conseqüències del temporal, han demanat via xarxes socials tota l’ajuda possible:

Pel que fa al transport públic, la línia R1 de Rodalies ha patit afectacions greus al llarg de tota la setmana que encara s’arrosseguen. La seva proximitat amb el mar ha fet que durant el temporal només es pogués circular per una única via i fins i tot es tanquessin trams sencers de circulació. Per exemple, el dimecres es va arribar a anul·lar la circulació de trens entre Maçanet i Badalona, el que suposa la gran majoria de la línia ferroviària.

Des de la Plataforma Preservem el Maresme han publicat un comunicat on, entre altres assumptes, denuncien la situació de l’R1 i les estacions construïdes amb materials i complements inadequats, com la de Premià de Mar, on es va trencar un envidriat a causa del fort onatge.

L’Ajuntament de Tiana s’ha sumat aquest divendres al dia de dol decretat per la Generalitat de Catalunya i les banderes onejaran a mig pal. Durant el temporal Gloria han mort quatre persones només a Catalunya, i encara hi ha una persona desapareguda. De moment, són 12 les víctimes mortals comptabilitzades arreu del territori espanyol i quatre encara estan desaparegudes.