Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els centres escolars obren per facilitar la conciliació i tancar el curs

Amb l’entrada de Tiana a la fase 2, els centres escolars ja poden obrir les seves portes, tot i que amb limitacions i seguint unes normes estrictes de seguretat i higiene.

L’assistència dels alumnes és voluntària i les classes lectives es continuaran fent de manera telemàtica fins al 19 de juny, últim dia del curs 2019-2020.

La reobertura dels centres, doncs, es produeix per dues raons principals: atendre les necessitats de conciliació familiar i tancar els últims cursos de cada etapa escolar, com son 6è de primària, 4t d’ESO i 2n de Batxillerat.

Des del Departament d’Educació s’han establert uns criteris de seguretat per assistir al centre, tant alumnat com professorat, que impliquen no presentar símptomes comptables amb la Covid-19, no conviure o tenir contacte amb persones amb la Covid-19 o que manifestin símptomes d’aquesta malaltia i dur el calendari vacunal al dia.

A més, es fa especial èmfasi en el rentat de mans de manera habitual durant l’estada al centre i l’ús de la mascareta quan no es puguin complir les distàncies de seguretat.

L’Escola Bressol Municipal no obre

A Tiana, l’Escola Bressol Municipal “El més petit de tots” no obrirà les seves portes. Tal com s’explica en un comunicat emès per l’Ajuntament de Tiana, cap de les 111 famílies consultades han confirmat que hi portarien els seus infants.

El motiu és que les mesures per poder obrir la llar d’infants i les condicions regulades pel Departament (com el distanciament físic, no poder compartir joguines, màxim de 5 infants per espai, entre altres) han fet que les famílies hagin decidit no portar els seus infants durant el que queda de curs.