Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els col·legis de Tiana s’han constituït amb normalitat

L’inici de la jornada electoral al poble ha estat molt tranquil. Els col·legis electorals han obert les seves portes puntualment a les nou del matí i els electors han anat arribant amb comptagotes. I és que s’espera la gran massa de gent arribi a la tarda, coincidint amb la tornada del pont de Sant Joan.

Un total de 6.578 tianencs estan cridats a les urnes aquestes eleccions generals del 26-J, 61 més que a les darreres eleccions del 20-D. Uns comicis que passaran a la història perquè es repeteixen sis mesos després, davant la incapacitat dels partits per formar govern. Pels catalans, aquestes són les quartes eleccions en 13 mesos.

Els tianencs exerciran el seu vot en els cinc col·legis electorals i 12 meses del poble: la Catequística, la biblioteca Can Baratau, el Centre Cívic l’Escorxador i les escoles Lola Anglada i Tiziana.

La Local-Ràdio Tiana anirà informant des de les vuit del vespre de tot allò que vagi succeïnt al poble. També ho farà durant tot el dia a través del portal web i de les xarxes socials.

 

A Catalunya i a la resta de l’Estat espanyol

Més de 5,5 milions de catalans tornen a estar cridats a les urnes sis mesos després del 20-D. 3.345 més respecte a les eleccions del 20-D- per escollir 47 diputats al Congrés i 16 senadors. En total hi ha 2.706 col·legis electorals repartits als 947 municipis d’arreu de Catalunya amb 8.233 meses electorals.

Pel que fa al conjunt de l’Estat hi ha 36.518.100 ciutadans cridats a les urnes, 7.148 més que en les eleccions del 20-D. S’han disposat més de 57.000 meses electorals on els votants hauran d’elegir els 350 diputats al congrés i els 208 senadors. En una roda de premsa aquest dissabte el subsecretari del Ministeri de l’Interior, Luís Aguilera, ha informat que en aquests comicis el dispositiu de seguretat és de 92.870 agents dels diferents cossos policials, una xifra sensiblement superior a altres jornades electorals.