Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els delictes baixen un 2,9% respecte al 2022 i les estafes es situen com el delicte més elevat a Tiana

La Sala de Plens ha acollit aquest divendres 23 de febrer la Junta Local de Seguretat, una sessió presidida pel Delegat del Govern a Barcelona, Joan Borràs, en la qual s’han donat a conèixer les dades delictives de l’any 2023 a Tiana. En general, els delictes a Tiana han baixat un 2,9% respecte al 2022, destacant el descens del 10,9% dels robatoris amb força a domicilis, passant de 46 a 41. Pel que fa al total de robatoris amb força de totes les tipologies hi ha hagut un descens del 6,6%, perquè de 91 fets s’ha passat a 85. El que sí que ha pujat són els robatoris amb força a l’interior de vehicles, passant d’11 a 28, a causa de l’onada d’atacs que va tenir lloc el passat novembre. El delicte més elevat a Tiana, però, van ser les estafes, un total de 145, el que suposa el 44% dels delictes comesos.

L’alcalde de Tiana, Isaac Salvatierra, ha aprofitat la presència del Delegat del Govern a Barcelona per traslladar la manca de mitjans i recursos de què disposen i demanar una llei de policia que permeti regular-ho i solucionar, entre altres, la falta d’estabilitat en la plantilla de la Policia Local:

 

Salvatierra també ha posat sobre la taula la necessitat de legislar el tema de la multireincidència i ha demanat que el cos de Mossos d’Esquadra disposi de més efectius, ja que són els que tenen la competència en seguretat ciutadana:

 

 

Durant la Junta de Seguretat també s’ha explicat la renovació del sistema de videovigilància municipal que ha tingut lloc durant el darrer any i quina és la situació actual de les 53 càmeres que hi ha instal·lades a la via pública. 45 funcionen correctament i les 8 càmeres restants aniran entrant en servei a mesura que es puguin anar renovant i solucionant problemes de subministrament elèctric. Ens ho detalla l’Alex Vergés, responsable de l’empresa Nexo-Tech, encarregada d’aquesta renovació:

 

Altres dades a destacar que s’han donat a conèixer avui són la de l’augment de detencions, un total de 13, 7,1% més que l’any 2022; i l’augment del nombre d’infraccions denunciades. Per exemple, les infraccions administratives per consum o tinença de drogues o tinença d’armes o estri perillós han passat de 21 l’any 2022 a 52 el 2023, per un augment dels controls, especialment durant Carnestoltes, Setmana Santa i Festa Major.

La Junta ha comptat amb la presència dels comandaments dels Mossos, la Guàrdia Civil, la Policia Local i els portaveus dels grups municipals de Junts per Tiana, Eulàlia Serrat, i el PSC, Miquel Santiago, que també ha reivindicat la necessitat que la Generalitat posi més mitjans i recursos. L’alcalde ha lamentat que els portaveus de la resta de grups municipals no hagin vingut.