Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els gegants de Tiana celebren el seu vint-i-cinquè aniversari amb una Trobada Gegantera

La Colla Gegantera i Grallera de Tiana ha celebrat aquest diumenge 29 de gener el seu vint-i-cinquè aniversari amb una Trobada Gegantera que ha reunit a les colles de Caldes de Malavella, Montgat i La Faràndula de Badalona i que ha comptat, també, amb la participació dels diables de Tiana.

En Miguelón, el cap de colla, ens explica que feia temps que no havien pogut fer aquesta trobada per falta de membres. Ara que la colla ha crescut, l’han tornat a recuperar coincidint amb els 25 anys de vida del Cavaller i la Novícia:

 

Tot i que encara és aviat per afirmar que la colla s’ha tornat a consolidar, en Miguel assegura que ja comença a agafar més força:

 

La Trobada va començar amb una cercavila des de la plaça de l’Església fins al Parc de l’Antic camp de futbol, on va tenir lloc el ball central d’aniversari. Allà, l’alcalde de Tiana, Isaac Salvatierra, va agrair la feina de la llavors regidora de Cultura Maria de Gàdor Ayra per impulsar als Gegants de Tiana ara fa 25 anys i la tasca de recuperació del Cavaller i la Novícia que està fent actualment la colla gegantera:

 

A més, una de les grans sorpreses de la celebració va ser el reconeixement que va fer la colla gegantera a Dolors Millàn, nomenant-la “amiga dels nassos”, per cedir els gegantons de l’Angelines Gimenez. Aquests es faran servir per fer planter entre els nens i nenes de Tiana que vulguin ser geganters:

 

En Miguel diu que està molt content de l’acollida que va tenir la trobada:

 

L’acte va acabar amb un final de festa que s’ha fet viral, el ball de gegants al ritme de Flying Free de Pont Aeri.