Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn

Els millors jugadors de bàsquet universitaris d’EEUU trien Tiana per fer-hi una estada

Són joves universitaris de diversos punts dels Estats Units. Han estat triats entre els millors de la seva edat -17 i 18 anys- per formar una petita selecció que aquests dies fa una estada esportiva a Tiana. Tot i que s’allotgen a Barcelona, diversos dies d’aquesta setmana i la vinent juguen partits amb un combinat de jugadors i jugadores catalans al pavelló tianenc.

Estudien carreres molt diverses: Història, Empresarials, Comunicació, Pedagogia o Econòmiques. La majoria d’ells encara no havia visitat mai Barcelona: aquesta ha estat la impressió d’un d’ells, en Mike:

 

En Josep Maria Guzmán és la persona que fa de pont entre aquests universitaris nordamericans i la selecció catalana. Però com arriben aquestes All Stars a contactar amb ell i a triar Tiana per fer aquesta estada?

 

El pavelló municipal de Tiana reuneix totes aquestes característiques sol.licitades, per això ha estat el lloc triat. A més, en Josep Maria també s’ha encarregat de buscar jugadors i jugadores catalans per formar un equip que estigui al nivell esportiu d’aquests joves d’Estats Units:

 

Aquesta particular selecció de basquetbolistes nordamericans es diu Global Sports Academy. Els mateixos jugadors ens expliquen què és exactament:

 

Els catalans no estan concentrats entrenant bàsquet les 24 hores del dia, com sí que fan, en aquesta estada, els seus rivals. Però tenen un valor afegit respecte als nordamericans: la seva experiència:

 

Des d’aquest divendres i fins el 17 d’agost, el pavelló tianenc acollirà cada vespre un partit entre la selecció catalana i les seleccions de les universitats d’Arkansas, Purdue, Memphis i Oklahoma. A partir de dilluns 15 els equips seran femenins. Després del 17 faran una pausa fins el dia 23, en què les catalanes jugaran el darrer partit amb joves universitàries de Texas.